Cele mai bune oferte pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Tu unde mergi?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ouă Încondeiate
Ouă Încondeiate

Cei mai mulți români vor avea o săptămână de vacanță, cu ocazia zilei de 1 mai și a Sărbătorilor Pascale. Unii vor beneficia chiar de 12 zile libere, astfel că ofertele pentru petrecerea acestei vacanțe nu au întârziat să apară. În țară sau peste hotare, investitorii oferă o gamă extrem de variată de facilități pentru a-i ademeni pe români să le calce pragul. Unii oferă pelerinaje în locuri sfinte sau mânăstiri, alții vin cu masa festivă de Paște, în timp ce, nu puțini oferă facilități pentru familiile care își iau copii în vacanță.

De Ce News vă prezintă câteva oportunități pentru a vă petrece vacanța prilejuită de ziua de 1 mai și de Paște.

Vacanță la Ierusalim

Mitropolia Română organizează un pelerinaj la Locurile Sfinte (Israel şi Palestina) între 27 aprilie şi 7 mai 2013 (de Sfintele Paşti). Preţul include: cazare şi demipensiune; transportul în Israel; intrarea la toate obiectivele; tips (obligatorii în Orientul Mijlociu). Preţul nu include biletul de avion și mesele de amiază.

Program provizoriu:

- Sâmbătă, 27 aprilie: După sosirea în aeroportul din Tel Aviv, se merge direct la locul de cazare, în Ierihon.

- Duminică, 28 aprilie: Sfânta Liturghie de Florii, odihnă, vizita Aşezământului Românesc din Ierihon şi prima Denie din Săptămâna Mare.

- Luni, 29 aprilie: Vizite la: ruinele templului lui Solomon, casa Sfinţilor Ioachim şi Ana, locul de naştere al Maicii Domnului. După care se merge la Ein Karem, pentru vizite la Bisericile Întâlnirii Maicii Domnului cu Sfânta Elisabeta şi Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Biserica Naşterii Domnului din Betleem.

- Marţi, 30 aprilie: Iordanul, la locul adevărat al Botezului Domnului, apoi mănăstirea de pe muntele Carantaniei. Drumul spre Nazaret. Acolo se vor vizita Biserica Ortodoxă şi cea Romano-Catolică (locul Buneivestiri). Cazare în Nazaret sau Tiberias.

- Miercuri, 1 mai: Ziua începe cu vizitarea Canei Galileii, locul primei minuni a Mântuitorului. Continuăm cu Marea Galileii. Vizitarea Bisericii Sfinţilor Apostoli, ruinelor cetăţii Capernaum şi casei Sfântului Petru. După care Muntele Fericirilor, locul înmulţirii pâinilor şi peştilor, locul pescuirii minunate de după Înviere. Cazare în Nazaret sau Tiberias.

- Joi, 2 mai: Muntele Tabor, locul Schimbării la Faţă a Mântuitorului. În drum spre Ierusalim, oprire la Ierihon, la sicomorul lui Zaheu, şi în Betania, la mormântul Sfântului Lazăr. Intrarea în Ierusalim pe Muntele Măslinilor. După care se merge la biserica Dominus Flevit, iar ziua se termină cu locul Cinei cele de Taină. Denie la Biserica Românească din Ierusalim sau la Biserica Sfântului Mormânt. Cazare la Ierusalim.

- Vineri, 3 mai: Grădina Gheţimani. Biserica Sfântul Petru Gallicantu. Se continuă drumul spre palatul lui Irod, adevăratul loc al procesului lui Iisus. Traseul aproximativ al Drumului Crucii, până la biserica rusă, în interiorul căreia se găseşte poarta prin care a trecut Hristos când ducea crucea. Golgota. Denie la Biserica Românească din Ierusalim sau la Biserica Sfântului Mormânt. Cazare la Ierusalim.

- Sâmbătă, 4 mai: Sfântul Mormânt (slujba Sfintei Lumini). Seara, slujba de Înviere. Cazare la Ierusalim.

- Duminica, 5 mai: Mănăstirile Sfântul Gheorghe Hozevitul (unde se află moaştele Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ) si Sfântul Sava. Muntele Sionului, unde Mântuitorul a intrat la apostoli, după Înviere, prin uşile încuiate. Vizitarea vechiului Emmaus.

- Luni, 6 mai: Locul Înălţării Domnului şi din nou pe Muntele Sionului, în odaia de sus, la locul Pogorârii Sfântului Duh. În zonă se află locul unde era casa Sfântului Marcu, unde a locuit şi a adormit Maica Domnului. După care se merge pentru închinare la mormântul Maicii Domnului. Drumul spre aeroport.

- Marți, 7 mai, dimineaţa devreme: plecarea.

Preţul (fără biletul de avion): 600 euro, cazare în cameră single la Ierusalim; 560 euro, cazare în cameră dublă la Ierusalim; 545 euro, cazare în cameră triplă la Ierusalim; 520 euro, cazare în dormitor la Ierusalim.

Paștele în Maramureș

Cei care vor să rămână în țară de Paște pot alege Maramureșul, în perioada 3-6 mai. Program:

Ziua 1: Deplasare spre Maramureș. Vizitarea zonei Câmpulung Moldovenesc – Pas Prislop – Borșa – Moisei – Valea Izei – Bogdan Vodă – Sighetu Marmației. Cazare: Motel în Sighetu Marmației.

Ziua 2: Vizitarea câtorva obiective turistice și de pelerinaj din Maramureș. Mic dejun. Vizitarea zonei Cimitirul Vesel – Săpânța - Biserica Săpânța din Peri – Sighetu Marmației. Seara, la ora 22:30, deplasare către Biserica din Sighet, pentru participare la Slujba de Înviere. Cazare: Motel în Sighetu Marmației.

Ziua 3: Alte vizite în Maramureș și participarea la Masa Pascală. Mic dejun. Vizitarea Muzeului Memorialul Durerii, Muzeul Satului și Mănăstirea Bârsana. La ora 16:00 participare la Masa Pascală. Cazare: Motel în Sighetu Marmației.

Ziua 4: Ultima zi de vizite în Maramures, după care drumul spre casă. Mic dejun. Valea Izei – Pas Șetref – Valea Sălăuței – George Coșbuc – Năsăud – Liviu Rebreanu – Bistrița - Tihuța – Vatra Dornei – Iași.

Servicii incluse: Transport cu autocarul; Cazare cu mic dejun și cină; Însoțitor de grup. Nu sunt incluse în preț: Intrările la obiective; Mesele nespecificate în program; Cheltuielile personale.

Reduceri și suplimente:

- Pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, cu doi adulți în cameră, fără pat suplimentar, nu se plătește; Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani, cu doi adulți în cameră, fără pat suplimentar, se plătește 200 de lei.

Prețul este de 500 de lei de persoană.

Sejur în Delta Dunării:

Cei care iubesc natura și vor să evadeze din cotidian pot petrece câteva zile în inima Deltei, în zona Crișan. Cazarea se va face pe un hotel plutitor de 4 stele. Puteți alege pachete de 3,4 sau 6 zile (2,3 sau 5 nopți), în regim All Inclusive. Program:

- 1 Mai: Transfer cu barca rapidă, Tulcea - Crișan; Primire Cină festivă, "Muncitorească", cu mici și bere, Grătar de porc, pui, mititei, cartofi prăjiți, salată, bere și vin la discreție; Discotecă;

- 2 Mai: Mic dejun; Excursie (Bogdaproste, Trei Iezere, Lopatna); Prânz; Timp liber (activități și excursii opționale disponibile); Cina; Discotecă sau program artistic;

- 3 Mai: Mic dejun; Pescuit (inițiere); Prânz; Timp liber; Cină; Discotecă;

- 4 Mai: Mic dejun; Excursie (Caraorman, Litcov, Isac); Prânz; Timp liber; Cină;

- 5 Mai: Mic dejun; Deplasare la slujba de Paște; Prânz de Paște (miel, drob, ouă, vin roșu); Timp liber; Cină; Discotecă sau program artistic;

- 6 Mai: Mic dejun; Transfer la Tulcea.

Prețurile încep de la 690 de lei/persoană/sejur, iar pachetul complet costă 1.290 de lei/persoană.

La Munte

Cei care doresc să respire aer curat de Paște pot alege să meargă la munte. Spre exemplu, un hotel de 3 stele din Predeal oferă un pachet de 3 nopţi cu mic dejun inclus şi masă de prânz, stil bufet.

Turiștii vor beneficia de: Gustare specifică de Paşte, în noaptea de Înviere - ora 01:00; meniu prestabilit (Ouă roşii, drob de miel, peşte, legume, cozonac de casă, vin roşu de casă).

Pentru masa festivă de Paşte, în ziua de Paşte - ora 13:30, meniul este prestabilit (Borş de miel, pulpă de miel la tavă cu garnitură specifică, pască şi cozonac. Băuturi open bar: ţuică de casă, vin de casă, apă, sucuri şi cafea).

Atmosfera va fi întreţinută de formaţia de muzică lăutărească a hotelului şi de dj, iar copii vor primi cadouri de la iepuraș.

Prețul unei camere duble este de 1.099 de lei / pachet (pentru două persoane).

Bucovina

Cei care doresc să petreacă Sărbătorile Pascale în Bucovina vor avea următorul program:

Vineri, 3 Mai 2013: sosirea turiștilor, acomodare; cina, care poate fi de post sau de dulce (la alegere);

Sâmbătă, 4 Mai 2013: mic dejun; vizitarea obiectivelor turistice din zona; cina; participarea la Slujba de Înviere și sfințirea coșului cu bucate tradiționale. Dupa slujbă, oaspeții vor fi întâmpinați cu ouă roșii, pască, cozonac, gustări și vin roșu;

Duminică, 5 Mai 2013: mic dejun cu preparate tradiționale de Paște; participarea la slujba de Paște, la biserica din localitate; masă festivă de Paște, ce va cuprinde bucate specifice acestei sărbători: preparate din miel (borș de miel, drob, friptură de miel și alte bucate tradiționale), pască, cozonac, vin, afinată, țuica, pălincă și băuturi răcoritoare.

Luni, 6 mai 2013: mic dejun, urmat de vizitarea muzeului de ouă încondeiate; masa de prânz; seara: foc de tabără cu vin fiert, în foișorul din grădină;

Tarifele in regim de demipensiune (mic dejun și cină) pentru acest sejur sunt următoarele: 4 nopți - 850 de lei/persoană. Pentru copii: până în 4 ani, beneficiază de gratuitate; între 4 și 10 ani, 300 de lei; între 10 și 14 ani, 500 de lei.

Oaspeții vor fi răsfățați cu bucate tradiționale din Bucovina - supă cremă de ciuperci, ciorbă rădăuțeana, ciorbă de perișoare, supă cu tăieței de casă, sărmăluțe, tochitură, diverse fripturi, hribi cu smântână, poale în brâu, tocinei, clătite cu brânză de vacă și smântână la cuptor, diverse dulcețuri, afinată, frăgată, zmeurată, țuică și vin. Fiecare masă poate fi stropită cu un pahar de băutură din partea casei.

Vacanță la mare

Cei care vor să petreacă Ziua Muncitorului pe litoral, sau să ciocnească ouă pe plajă, pot merge la mare.

Un hotel de 4 stele din Mamaia vine cu următoarea ofertă, valabilă atât pentru 1 mai, cât și pentru Paște:

Camera dublă standard - 322 de lei/noapte, pentru 2 adulți, cu mic dejun inclus, pentru sejururi de minimum 2 nopți. Camera dublă standard - 301 lei/noapte, pentru 2 adulți, cu mic dejun inclus, pentru sejururi de minimum 3 nopți. Camera dublă standard - 278 lei/noapte, pentru 2 adulți, cu mic dejun inclus, pentru sejururi de minimum 4 nopți.

Dacă doriți să aveți cameră cu vedere la mare trebuie să scoateți din buzunar încă 34 de lei pentru fiecare noapte.

Facilități copii: 0-5 ani, beneficiază de cazare cu mic dejun gratuit; 5-7 ani, beneficiază de cazare gratuită, dar achită pentru mic dejun 23 de lei/zi; 7-12 ani, beneficiază de cazare gratuită, dar achită pentru mic dejun 35 de lei/zi.

Vama Veche

Stațiunea Vama Veche este un alt loc ce va fi luat cu asalt, cu ocazia vacanței de 1 mai și de Paște.

Un hotel de 3 stele din Vamă oferă camere duble de la 26 de euro pe noapte. De asemenea, familiile cu copiii beneficiază de reduceri pentru cei mici, în funcție de vârsta acestora.

Cei care nu se pot despărți de animalele de companie pe perioada vacanței vor fi nevoiți să achite 30 de lei/noapte în plus.

Cei îndrăgostiți de mare și de nisip pot alege să doarmă direct pe plajă, în cort, acesta fiind de altfel și cel mai ieftin mod de a petrece vacanța pe malul mării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel