Data publicării:

(VIDEO) Cel puțin unsprezece persoane au fost electrocutate într-o procesiune religioasă

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ creată de Mali Maeder, de la Pexels
Fotografie cu rol ilustrativ creată de Mali Maeder, de la Pexels
Cel puțin 11 persoane au fost electrocutate și alte 15 au fost rănite în timpul unei procesiuni religioase ținute de un templu din Tamil Nadu, în sudul Indiei.

Accidentul a avut loc în noaptea de martți spre miercuri, când carul templului aatins un fir sub tensiune cu transmisie ridicată în districtul Thanjavur - India, conform declarațiilor date de poliție.

Un videoclip al incidentului a fost postat pe Twitter

Printre morți au fost și doi copii. Oficialii au spus că bilanțul ar putea crește, deoarece unii dintre răniți sunt critici. A fost întocmit dosar, iar poliția a deschis o anchetă.

Oficialul serviciilor de pompieri și salvare Bhanupriya a declarat pentru BBC că un generator care alimenta carul a rămas blocat pe o curbă a drumului. În timpul reglajului, partea superioară a carului a intrat în contact cu firul de înaltă tensiune.

 

Martorii oculari au spus că bilanțul victimelor ar fi putut fi mult mai mare dacă nu ar fi fost o băltoacă de apă pe drum.  În jur de 50 de religioși care însoțeau carul în procesiune s-au îndepărtat cu câteva secunde mai devreme pentru a o evita iar acest lucru le-a salvat viața.

Înalți oficiali de poliție au declarat canalului de știri NDTV că linia de înaltă tensiune de-a lungul traseului procesiunii este în mod normal oprită. Dar de data aceasta, alimentarea nu a fost întreruptă pentru că s-a considerat că acel car de procesiune nu era suficient de înalt pentru a atinge liniile electrice.

„Dar se pare că decorațiunile i-au crescut înălțimea și a intrat în contact cu firul sub tensiune”, a raportat NDTV, citând un înalt oficial al poliție.

 

 

Ministrul-șef din Tamil Nadu,  călătorește la Thanjavur pentru a vizita locul accidentului și pentru a se întâlni cu familiile celor îndoliați. Biroul său a anunțat asistență financiară de 500.000 de rupii (6.542 USD; 5.185 lire sterline) pentru familiile celor uciși în accident.

Premierul Narendra Modi a scris pe Twitter că a fost „profund îndurerat” de accident. „Gândurile mele sunt la familiile îndoliate în această oră de durere”, a scris el și a promis asistență de 200.000 de rupii (2.608 dolari; 2.073 lire sterline) familiilor morților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel