Data publicării:

Cel puțin 6 morți în naufragiul unei ambarcațiuni cu migranți, în Canalul Mânecii

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cel puțin 6 morți. FOTO: Freepik @teksomolika
Cel puțin 6 morți. FOTO: Freepik @teksomolika
Cel puțin șase persoane s-au înecat după ce o ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în Canalul Mânecii.

O navă cu migranți a naufragiat în Canalul Mânecii, iar șase persoane, între care și un afgan, au murit în acest incident, au anunțat prefectura maritimă locală și parchetul, citată de AFP, scrie Agerpres.

În timpul dimineţii, ”şase persoane au fost recuperate într-o stare gravă şi una dintre ele, evacuată cu elicopterul spre spitalul din Calais, a fost declarată moartă”, a anunţat iniţial prefectura maritimă a Canalului Mânecii şi a Mării Nordului într-un comunicat.

Celelalte cinci victime, preluate de o barcă de salvare a Societăţii naţionale de salvare în mare (SNSM), au fost declarate şi ele decedate la sosirea în portul Calais a navei, a precizat un purtător de cuvânt al prefecturii.

Prima victimă înregistrată este un bărbat de origine afgană de 25 până la 30 de ani, a anunţat parchetul din Boulogne-sur-Mer, care a deschis o anchetă.

Între ”cinci şi zece” alţi pasageri erau în continuare căutaţi, în timp ce alţi 55 au fost preluaţi de salvatori, a precizat parchetul din Boulogne.

Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat că secretarul de stat pentru afaceri maritime, Herve Berville, se va îndrepta spre Calais, în apropiere de locul în care s-a răsturnat una dintre ambarcațiunile cu migranți.

”În această dimineață, o ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat în largul orașului Calais", a declarat premierul francez Elisabeth Borne pe rețelele de socializare. ”Gândurile mele sunt alături de victime”.

Mobilizare de echipe de căutare de pe ambele maluri ale Canalului Mânecii

De partea franceză la căutări participau după-amiază trei nave, un elicopter şi un avion. Două nave britanice au participat şi ele la operaţiunea de salvare.

Ambarcaţiunea a naufragiat în largul Sangatte, în Pas-de-Calais, "în jurul orei 02.00", potrivit parchetului.

Nava de patrulare Cormoran a Marinei franceze a acostat în portul Calais, la adăpost de priviri indiscrete, potrivit unui jurnalist al AFP.

În total, potrivit prefecturii maritime, 39 de persoane se aflau la bordul acestei nave de patrulare, ceilalţi supravieţuitori fiind salvaţi de Garda de coastă britanică.

Peste 100.000 de migranți au traversat Canalul Mânecii cu ambarcațiuni mici din Franța spre sud-estul Angliei de când Marea Britanie a început să înregistreze public sosirile în 2018, au dezvăluit vineri cifrele oficiale, potrivit Al Jazeera.

Citește și: Cetățeni străini, intrați legal în România, prinși la granița cu Ungaria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel