Cel puţin 10 persoane rănite de fulger în Germania, dintre care 4 sunt în stare gravă
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Un fulger produs luni seară în oraşul Dresda din estul Germaniei a rănit zece persoane, dintre care patru au suferit răni grave.

Potrivit unui reprezentant al serviciilor de pompieri, doi bărbați, cu vârste de 27 și 30 de ani, au fost resuscitați cu succes după ce au suferit un stop cardiac.

În contextul meteorologic nefavorabil, și a unei furtuni trecătoare care a afectat orașul Dresda, un fulger a lovit grupul de persoane aflat pe malul fluviului Elba.

Zece persoane, dintre care trei femei și șapte bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 41 de ani, au fost rănite. Patru dintre acestea au suferit răni grave.

Notificare privind o furtună puternică care urmează să afecteze anumite regiuni din Saxonia

Conform rapoartelor, toți ce implicați în incident au primit asistență medicală de urgență și au fost transportați la spitalele din vecinătate.

Autoritățile au delimitat zona și au trimis un elicopter pentru a căuta posibile alte victime.

Luni seara, pompierii au lansat un apel către alte posibile victime, având în vedere că exista posibilitatea ca și alte persoane să fi fost afectate și să fi plecat ulterior din zonă. "Dacă prezentaţi simptome cum ar fi ritm cardiac accelerat, bătăi neregulate ale inimii, amorţeală sau furnicături la nivelul extremităţilor, vă rugăm să consultaţi imediat un medic!", au declarat pompierii.

Centrul meteorologic din Leipzig, Germania, a emis o notificare privind o furtună puternică care urmează să afecteze anumite regiuni din landul Saxonia. Pentru orașul Dresda, a fost emisă o avertizare de furtună de nivelul doi din patru.

Poliţia a deschis o anchetă privind circumstanţele în care s-a produs acest accident, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel