Data actualizării:
Data publicării:

Cel mult trei prenume de persoană - ANUNŢ de la MAI

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de Paweł L., de la Pexels
Fotografie creată de Paweł L., de la Pexels

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că românii nu pot avea mai mult de trei prenume. Modificarea a intrat în vigoare din data de 2 mai. 

"Mama, tata, cei patru bunici, nașa, nașul și poate moașa.În total 9.

Probabil așa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conține 9 cuvinte. NOUĂ CUVINTE.

Ne gândim că fiecare dintre cei enumerați au vrut să contribuie.

Nu ne întrebați care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt și date onomastice.

Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.

Un share ar ajuta ca această informație să ajungă la cât mai mulți", transmite MAI pe Facebook.

Recensământ 2022. „Locul nașterii” în chestionarul de autorecenzare NU e cel pe care îl bănuiți

Institutul Național de Statistică vine cu noi explicații privind completarea chestionarului pentru autorecenzare, care nu doar că dau peste cap chestionarele deja completate, dar și contrazic informațiile din rubrica „locul nașterii” de pe actele de identitate ale românilor, scrie Ziaul de Iași.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, INS le explică românilor că locul nașterii care trebuie precizat în chestionarul online de autorecenzare nu este cel pe care îl știau ei, cel trecut și în actele de identitate, ci domiciliul mamei la momentul nașterii. Explicația a stârnit ironia internauților, dar și confuzie în rândul celor care au completat deja chestionarul trecând „greșit” locul nașterii.

Explicația INS

„La „Locul nașterii” vei lua în considerare locul de reședință al mamei la momentul nașterii tale și nu localitatea unde se afla maternitatea, dacă acestea sunt diferite. Mai exact, dacă mama persoanei recenzate locuia în Ploiești, dar nașterea a avut loc într-o maternitate din București, atunci locul nașterii va fi considerat Ploiești.

Atunci când locul nașterii nu mai corespunde cu reședința ta actuală și se află în altă localitate din țară, nu uita să completezi și câmpul privind "Localitatea componentă" sau "Satul", altfel nu se deschid întrebările următoare și nu se validează chestionarul.

Completarea chestionarului de recensământ se face ușor dacă întrebările și informațiile ajutătoare din dreptul lor sunt citite cu atenție. De aceea, e util să îți aloci recensământului un timp în care te poți concentra”, transmite INS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel