Cel mai vârstnic panda din captivitate a murit în Hong Kong
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Cel mai vârstnic panda din lume a murit la Grădina Zoo din Hong Kong. 

Cel mai bătrân mascul panda din lume ținut în captivitate a murit joi într-un parc zoologic de distracții din Hong Kong. Ursul Panda, numit An An, a fost eutanasiat la vârsta de 35 de ani, echivalentul unui om care trăiește până la 105 de ani.

Oficialii de la Ocean Park spun că decizia a fost luată după ce acesta a arătat ”semne constante de deteriorare” în ultimele câteva săptămâni.

Ursul panda refuza mâncarea 

An An, împreună cu partenerul său Jia Jia, a fost dăruit Hong Kong-ului de guvernul central al Chinei în 1999. Autoritățile din Ocean Park au spus că aportul de hrană al mamiferului a scăzut progresiv, până când acesta a încetat cu totul să mai mănânce alimente solide și să subziste numai cu apă și băuturi electrolitice.

Îngrijitorii panda au observat, de asemenea, că nivelul său de activitate a scăzut, iar perioadele de odihnă deveneau din ce în ce mai lungi. Oficialii parcului au decis în cele din urmă să eutanasieze ursul ”pentru a atenua disconfortul animalului geriatric”, au spus ei într-un comunicat joi.

”An An ne-a adus amintiri frumoase cu numeroase momente încântătoare. Inteligența și energia lui ne vor lipsi mult”, a declarat Paolo Pong, președintele Ocean Park Corporation.

Ocean Park, criticat pentru spectacolele cu animale

Ocean Park a fost criticat în trecut, activiștii fiind în dezacord în special spectacolele sale live cu delfini, care în cele din urmă au fost oprite, deși unii spun că acest lucru nu a fost suficient.

”Decizia Ocean Park de a pune capăt spectacolelor cu delfini, dar de a păstra animalele ca o atracție turistică este o oportunitate etică și financiară ratată”, a declarat atunci Jason Baker, vicepreședintele PETA.

Parcul continuă să păstreze o gamă largă de creaturi, de la delfini la pinguini, toate în captivitate.

Născut în sălbăticie în Sichuan, An An a sosit cu partenerul său în Hong Kong în 1999. Însă partenera sa, Jia Jia, a murit în 2016, la vârsta de 38 de ani, devenind cea mai bătrână femelă panda din captivitate. Încă doi panda - Ying Ying și Le Le - rămân la grădina zoologică Ocean Park.

La Grădina Zoologică din Madrid, animalele au primit îngheţată

În toiul unui val de căldură dogoritoare care afectează Spania, cu temperaturi care au depăşit 40 de grade Celsius, vedeta Grădinii Zoologice din Madrid, Bing Xing, un panda uriaş, s-a delectat cu îngheţate pe băţ din pepene verde care i-au fost oferite miercuri de îngrijitori pentru a se răcori, relatează Reuters.

Pe lângă raţia lui zilnică de 50 de kilograme de bambus proaspăt, Bing Xing a mestecat nerăbdător fructe congelate pe băţ.

Animalele prădătoare, precum leii sau focile, au primit îngheţate pe băţ preparate din carne de vită sau din peşte, în funcţie de alimentaţia lor.

În plus, îngrijitorii grădinii zoologice au stropit animalele cu apă.

Perioada de vârf a acestui val de caniculă este aşteptată joi, însă mai multe zone din Spania sunt deja în alertă roşie pentru căldură extremă şi mai multe incendii de vegetaţie au făcut ravagii, alimentate de temperaturile ridicate, scrie Agerpres. Vezi articolul integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel