Cel mai vârstnic PANDA a murit. Vârsta lui Xinxing era echivalentă cu peste 110 ani la oameni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Xinxing, cel mai vârstnic exemplar de panda uriaş aflat în captivitate, a murit la vârsta de 38 de ani.

Xinxing, cel mai vârstnic exemplar de panda uriaş aflat în captivitate, a murit la vârsta de 38 de ani, la o grădină zoologică din oraşul Chongqing din sud-vestul Chinei, relatează Xinhua.

Xinxing, o femelă de panda uriaş, a început să prezinte simptome de somnolenţă şi pierderea poftei de mâncare la data de 21 octombrie. Starea ei s-a agravat rapid în următoarele câteva zile şi a dezvoltat dificultăţi de respiraţie, tuse, distensie abdominală şi probleme digestive, potrivit grădinii zoologice din Chongqing, citează Agerpres.

Specialişti de la mai multe instituţii medicale, inclusiv de la Centrul de Conservare şi Cercetare pentru Panda Uriaş, au depus eforturi comune pentru a o salva, însă ea a decedat la data de 8 decembrie.

Cauza morții



În urma analizelor anatomice şi patologice s-a constatat că vârsta înaintată şi cedarea mai multor organe au cauzat tulburări digestive şi hipoproteinemie în corpul mamiferului. Acestea au condus la o infecţie la nivelul tractul digestiv şi respirator, ceea ce a dus la moartea exemplarului de panda.

Xinxing s-a născut în 1982 în sălbăticie în judeţul Baoxing din provincia Sichuan, unde francezul Armand David, preot catolic, zoolog şi botanist, a descoperit specia în 1869. Vârsta ei era echivalentă cu peste 110 ani la oameni.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel