Data publicării:

Cel mai tânăr angajat al lui Elon Musk are doar 14 ani. Cum a ajuns puştiul să lucreze la Space X

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
captură video Good Morning America
captură video Good Morning America
Unul din inginerii lui Elon Musk are doar 14 ani.

Kairan Quazi, în vârstă de doar 14 ani, este inginer software și lucrează pentru unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Tânărul are deja în plan să se mute din Pleasanton, California, împreună cu mama sa, pentru a începe să lucreze la SpaceX în Redmond, Washington.

Adolescentul va absolvi în această lună Școala de Inginerie a Universității Santa Clara, înainte de a începe slujba ca inginer software la producătorul de comunicații prin satelit și de nave spațiale, notează LA Times.

Tânărul a mărturisit că munca la Starlink îi va permite să facă parte dintr-un program important şi este mai mult decât încântat să se afle printre atâţia specialişti cu vaste cunoştinţe în programare, coding şi robotică.

Sclipire de geniu

După ce, la vârsta de 9 ani, în clasa a treia, a realizat că temele de la școală nu îl provocau suficient, părinții săi l-au ajutat să se înscrie la un colegiu comunitar din California. "Am simțit că învățam la nivelul la care trebuia să învăț", a declarat el pentru sursa citată.

La scurt timp, Quazi a obținut un stagiu ca bursier de cercetare în domeniul IA la Intel Labs, iar la vârsta de 11 ani a cerut transferul la Universitatea Santa Clara pentru a studia știința și ingineria calculatoarelor.

A proiectat o reţea de învățare statistică

În 2022 a petrecut patru luni ca stagiar în domeniul învățării automate la firma de informații cibernetice Blackbird.AI. Acesta a contribuit la proiectarea unei "rețele de învățare statistică pentru detectarea anomaliilor", pentru a semnala dacă conținutul de pe social media a fost manipulat, potrivit profilului său de Linked In. "Cred că există o mentalitate convențională conform căreia îmi lipsește copilăria, dar nu cred că este adevărat. Cred, din nou, că această mentalitate m-ar face să termin acum școala generală" - a declarat Quazi pentru ABC7 News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel