Cel mai scump fotbalist din lume are 18 ani și valorează 1 miliard de euro
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cel mai scump fotbalist din lume are 18 ani și valorează 1 miliard de euro
Cel mai scump fotbalist din lume are 18 ani și valorează 1 miliard de euro
Clauza de reziliere a lui Pedri (FC Barcelona) este de 1 miliard de euro, scrie presa spaniolă.

'Barcelona a ajuns la un acord total cu Pedri pentru a extinde contractul fotbalistului până în iunie 2026. Noul contract va fi semnat în următoarele ore/zile. Ultimele detalii s-au pus la punct, iar clauza de reziliere va fi de 1 miliard de euro, cea mai mare din istoria Barcelonei. Urmează anunțul oficial', a scris jurnalistul Fabrizio Romano pe Twitter.

Pedri, noul star de la Barcelona:

56 de meciuri la prima echipă a catalanilor - 4 goluri, 6 pase decisive; 80 de milioane de euro cotă de piață, conform Transfermarkt;10 selecții în prima reprezentativă a Spaniei, la vârsta de 18 ani.

Legendă a Barcelonei, față de situația dramatică în care a ajuns clubul catalan: Mă face să sufăr!

Barcelona nu se mai regăsește, atât în La Liga, cât și în Champions League, după plecarea lui Messi. Mai mult formația catalană acuză probleme financiare.

După șapte meciuri disputate în La Liga, FC Barcelona ocupă abia locul 9, cu 12 puncte acumulate. În Champions League, FC Barcelona riscă să fie eliminată încă din faza grupelor, fiind ultima, după înfrângerile clare cu Bayern și Benfica, ambele pierdute cu scorul de 0-3.

'În ultima vreme, Barcelona mă face să sufăr'

Samuel Eto'o (40 de ani), fostul mare atacant al catalanilor, declară că este afectat de situația gravă în care a ajuns clubul de pe Camp Nou. Eto'o a declarat că echipa antrenată de Ronald Koeman să reușească măcar calificarea în optimile Ligii Campionilor.

'În ultima vreme, Barcelona mă face să sufăr. Sunt momente grele pentru cei care iubesc acest club. Ar fi greu de acceptat ca echipa să fie eliminată din grupele Champions League. Încă sper că nu se va întâmpla asta', a declarat Samuel Eto'o, conform Marca. Citește continuarea aici!

Probleme financiare uriaşe la FC Barcelona. Clubul estimează că are nevoie de cel puţin cinci ani pentru a-şi reveni

FC Barcelona estimează că are nevoie de cel puţin cinci ani pentru a-şi reveni financiar. Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona estimează că are nevoie de cel puţin cinci ani pentru a-şi reveni financiar, a declarat miercuri directorul său general, Ferran Reverter, într-o întâlnire cu ziariştii, scrie EFE. Această situaţie nu înseamnă că Barca "nu poate să facă transferuri sau să aibă o echipă competitivă". El a asigurat că dacă Barca va continua să-şi facă temele şi să reducă masa salarială, "va putea aduce unu dau doi jucători de top" în sezoanele următoare.

"Marele nostru avantaj este că nu trebuie să aducem 10 sau 15 jucători", a spus el, făcând aluzie la potenţialul jucătorilor formaţi de club. Bugetul clubului pentru sezonul 2021-2022 prevede la sfârşitul anului beneficii de 5 milioane de euro, a indicat oficialul.

Pentru a reuşi acest lucru, este necesar să continue reducerea masei salariale, ideal fiind ca ea să fie de 55% în raport cu veniturile, pentru a ajunge la 61% în sezonul viitor, a adăugat Reverter. Potrivit acestuia, va fi nevoie de un bun management al jucătorilor în perioada de transferuri, iar stadionul să poată primi spectatori la capacitate maximă.

Reverter a precizat că Barca prevede în acest sezon reducerea datoriei, care a atins în luna martie un maximum de 1.350 de milioane de euro. Clubul catalan a obţinut de la Goldman Sachs un credit de 595 de milioane de euro pe o perioadă de 10 ani cu o dobândă de 1,98%. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel