Cei mai sănătoși înlocuitori ai zahărului. Prof. dr. Vlad Ciurea: Sunt foarte bune pentru creier! Pledez și pentru ciocolată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Prof. dr. Vlad Ciurea a spus care sunt cei mai sănătoși înlocuitori ai zahărului. 

Aurelian Vasile, expert naturopat, spune că pofta de dulce este, de fapt, o foame ascunsă.

"Glucidele, în clasa glucidelor putem include și glucidele sănătoase. Avem fructe, legume, pentru că și ele sunt până la urmă glucide. Doar că eliberarea, datorită fibrelor, absorbția zahărului în sânge durează o perioadă mai lungă de timp, ceea ce ne ajută să absorbim mai multă informație, energia este eliberată prin pipetă, adică ai energie constant, nu este o energie care fluctuează.

Pofta de dulce este de fapt o foame ascunsă, eu așa o consider. Ai consumat ceva cu care tu ești obișnuit, sau cu care vrei să te hrănești repede, este o hrănire falsă, pentru că hrănirea respectivă, din punct de vedere informațional, toate aceste chimicale au fost eliberate în corp. Dar ce facem cu informația alimentară, că ea nu există.

Și atunci organismul își cere din nou dreptul și spune că a consumat aceste alimente, dar peste o oră este nevoie să îi mai dai încă puțin. Și atunci devine un fel de cerc vicios în fiecare zi, pentru că nu știm unde să ne oprim. Dacă masa ta ar conține o cantitate crescută de proteină, de aminoacizi, lipide și glucide, atunci degradarea glucidelor este cumva încetinită și de către lipide, proteinele au timp să își creeze diferite molecule, să repare țesuturi, structuri, dar cel mai important este faptul că nivelul tău de energie este constant, claritatea mentală este eficientă, focusul, starea de bine, iritabilitatea nu este prezentă”, a explicat Aurelian Vasile, expert naturopat, pentru Antena 3 CNN.

Cum putem consuma glucide astfel încât să nu ne facem rău

 

Prof. dr. Vlad Ciurea, spune că zahărul este foarte dăunător pentru organism, așa că putem alege înlocuitori mai sănătoși.

"Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul. Zahărul acesta rafinat este un toxic, un drog pentru creier. Mai ales că dă și adicție. Dacă cel mic a dat de prăjituri dulci și lucruri însiropate, pline de zaharuri, foarte greu se lasă de ele. Și foarte greu îl ducem spre lucrurile mai apropiate. De exemplu, zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă!

Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună. Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă", a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel