Urmărește emisiunea live
Cel mai recent SONDAJ politic. Mirel Palada arată ce partid stă ”bine spre foarte bine”. Răzvan Dumitrescu: E super scor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dumitrescu - Palada, la DCNewsTV
Dumitrescu - Palada, la DCNewsTV
Mirel Palada a vorbit despre rezultatele celui mai recent sondaj politic. 

Cel mai recent sondaj realizat de către sociologul Mirel Palada (SocioPol) ”ne arată un PSD în jur de 35 - 36%, deci bine spre foarte bine, ei, în general, fiind undeva la 33 - 35%, scorul lor mediu pe termen lung, lăsând deoparte extremele”. ”Având în vedere nasoalele de la guvernare, e super scor” a fost remarca jurnalistului Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii ”Ce se întâmplă”, de la DCNews și DCNewsTV. ”E super scor pentru că nu s-au erodat” a completat sociologul SocioPol. 

În continuare, Mirel Palada a anunțat intenția de vot a celorlalte partide. PNL are, conform acestuia, un procent de 19 - 20%. ”Dar, atenție, înainte de acest sondaj, a ajuns și la 17%. Dacă te uiți la mai multe sondaje, vezi tendința, iar tendința lor este clară”. Revenind la PSD, Mirel Palada a amintit că a avut o perioadă, anul trecut, sub 30%, chiar 25%: ”Deci PSD nu e etern acolo la 35 - 36%”.  În același timp, el remarcă că este și o problemă de reprezentativitate, de scădere a mobilizării. ”Deci, împreună, ar trece de 50% lejer” a spus Răzvan Dumitrescu, întrebând dacă ”le trece prin cap să rămână în formula aceasta și după alegerile din 2024”. O variantă care nu e deloc exclusă de către sociologul Mirel Palada, el remarcând ”semne clare” dinspre societate că acesta ar fi viitorul: ”Sunt semne din ce în ce mai clare că este o înțelegere pe termen lung, că sunt sortiți concubinajului”. 

Despre cum s-ar justifica în fața electoratului continuarea coaliției PSD - PNL, Mirel Palada a răspuns că s-ar folosi de ”dușman”, acel dușman care până mai ieri era PSD, dar care astăzi este nu atât USR, cât AUR. ”Principala utilitate a AUR în momentul de față este de a justifica acest concubinaj pe termen lung” spune Mirel Palada. 

Conform sociologului, AUR ar avea undeva la 15% în sondaje. 

Vezi mai mult în video: 

Ciolacu: 99,9% nu voi candida la funcţia de preşedinte

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat, săptămâna aceasta, că nu ar accepta să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. 

”Dacă mâine sunt alegerile, eu nu sunt... Eu nu m-aş înfige sau nu aş accepta, în acest moment, să candidez. Pentru că prima provocare pe care o am ar fi cea de prim-ministru, pe urmă mai vedem. (...) 99,9% nu cred că voi candida la funcţia de preşedinte”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seară, la B1 TV. 

Întrebat dacă ar susţine o candidatură a lui Mircea Geoană, Marcel Ciolacu a spus că i-ar fi greu să accepte acest lucru, dar decizia nu este a sa: ”Este un potenţial candidat. Îmi este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD şi şi-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru şi nu eu decid”. 

Marcel Ciolacu mai declara că ”În luna mai, o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că eu sunt persoana potrivită”, întrebat fiind cum comentează declaraţiile lui Cătălin Drulă care a pariat că liderul PSD nu va fi premier la rotativa din mai.

Amintim că, potrivit protocolului coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel