Cel mai puternic politician român din UE: M-au ajutat atacurile din România. Juncker, șocat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Cel mai puternic politician român este femeie, una dintre cele mai atacate nu de politicieni străini, ci de români. Atacurile au continuat după ce a obținut o funcție-cheie și au șocat liderii europeni. Politiciana recunoaște că o dor aceste atacuri, dar au făcut-o și să fie una dintre cele mai puternice și respectate la nivel european. 

”M-au ajutat atacurile venite din interior. A fost o tactică de a le pune în presa de la Bruxelles, pentru a le aduce în țară. Astăzi se fac 3 ani de la prima întâlnire cu toți comisarii europeni. În această perioadă, Europa a traversat foarte multe crize. În Grecia am fost de opt ori, am schimbat regulamentele, este singura țară pentru care m-am bătut în PE ca să nu mai aibă cofinanțare, este singura țară care are 100% cofinanțare, pentru că nu aveau lichități să asigure acest 15% și vă spun că nu a fost ușor. Am ajutat Grecia ca să ajungă la 100% absorbție pe exercițiul anterior și să înceapă să deblocheze proiectele. Am avut perioada nefericită cu dezastrele naturale din Italia, am mers în CE, m-am sfătuit cu dl președinte Juncker, nu aveam la dispoziție decât fondul de solidaritate foarte mic în caz de catastrofe naturale și iată că am schimbat legislația, astfel încât, în caz de catastrofe naturale, 95% dintre reconstrucții se vor putea face pe fonduri UE.” a spus Corina Crețu, la DCNews LIVE

Juncker, șocat de atacurile la adresa Corinei Crețu

Comisarul european pentru Politici Regionale a mai dezvăluit: ”Am fost opt ani în PE. Am fost aleasă vicepreședintă cu cele mai multe voturi S&D. Dl Juncker mi-a zis: `tu ai candidat cu o franțuzoaică și cu un italian, țări de două ori mai mari decât România și ai luat mai multe voturi`. A fost o campanie în care s-au trimis mail-uri tuturor membrilor PE. A venit un coleg neamț la mine că KGB-istă, că Mossad, că CIA. El mi-a spus: Corina, dacă nu te cunoașteam și dacă nu aș fi fost cu tine în comisie, nu te votam. Ce citesc aici pe mine mă îngrozește despre tine. Dl președinte Juncker mi-a spus că `am așa un teanc de chestiuni la adresa ta, articole montate`. Ce l-a șocat și pe dânsul, după un an, mi-a spus foarte clar: `am crezut că odată aleasă, odată comisar aceste atacuri vor înceta`. Este un lucru care mă doare faptul că sunt atacată de către colegii mei.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel