Cel mai puternic paşaport în 2023. Cei care îl au pot intra în 193 de ţări fără viză. Paşaportul românesc, în top 20
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Porapak Apichodilok, Pexels
Fotografie de la Porapak Apichodilok, Pexels
O celebră firmă de consultanţă a refăcut topul paşapoartelor pentru 2023, iar cu paşaportul de pe primul loc se poate intra în 193 de ţări fără a fi nevoie de viză. Şi paşaportul românesc a fost inclus în top, şi este între primele 20.

Un trio de paşapoarte asiatice oferă deţinătorilor posibilitatea de a călători, la liber, în orice ţară de pe glob, conform topului realizat de Henley& Partners şi citat de CNN

Astfel, cel mai puternic paşaport din lume în 2023 este cel japonez, iar deţinătorii acestuia pot călători fără viză spre 193 de alte ţări din lume. Pe locurile doi şi trei se află Singapore şi Coreea de Sud, cu un paşaport care permite accesul în 192 de ţări. 

Clasamentul este completat de Germania şi Spania, la egalitate cu 190 de destinaţie, iar apoi urmează Finlanda, Italia şi Luxemburg, al căror paşaport permite accesul fără viză în 189 de ţări. 

Pe locul 5, la egalitate, se află Austria, Danemarca, Ţările de Jos şi Suedia, în timp ce Franţa, Irlanda, Portugalia şi Marea Britanie sunt pe 6. Noua Zeelandă şi SUA sunt pe 7, alături de Belgia, Norvegia, Elveţia şi Republică Cehă. 

La coada clasamentului se află Afghanistan, ţară a căror cetăţeni pot călători fără viză doar spre 27 de ţări din lume. 

România se află pe locul 17 în acest clasament, paşaportul românesc fiind acceptat fără viză în 175 de destinaţii. Astfel, cetăţenii români au nevoie de viză doar pentru a călători în Siria, Yemen, Azerbaidjan, Federaţia Rusă, Cuba, Puerto Rico, Insulele Virgine, Afghanistan, China, India, Japan, Myanmar, Coreea de Nord, Pakistan, Coreea de Sud, Butan, Turkmenistan, Vietnam, Guyana, Suriname, SUA, Algeria, Angola, Benin, Burkina Faso, Camerun, Republica Centrală Africană, Ciad, Congo, Coasta de Fildeş, Djibouti, Guineea Ecuatorială, Eritrea, Etiopia, Ghana, Guinea, Kenya, Lesotho, Liberia, Libia, Mali, Nigeria, Africa de Sud, Sudanul de Sud, Sudan, Australia şi Guam. 

În ultimii 4 ani, România s-a aflat pe locul 16 în acest clasament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel