Cel mai periculos malware din lume, blocat de poliția din opt țări
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Poliția din opt țări a oprit cel mai periculos malware din lume. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com.
Poliția din opt țări a oprit cel mai periculos malware din lume. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com.
Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din opt țări au întrerupt săptămâna aceasta una dintre cele mai importante rețele malware: EMOTET. Anchetatorii au preluat controlul asupra infrastructurii sale într-o acțiune internațională coordonată.

Autoritățile de aplicare a legii din mai multe țări au eliminat o rețea a ceea ce ei descriu drept „cel mai periculos malware din lume”, scriu jurnaliștii de la CNN

Programul malware, Emotet, a obținut acces la computerele utilizatorilor prin atașamente de e-mail infectate, inclusiv documente care pretind a fi „facturi, notificări de expediere și informații despre Covid-19”, a declarat miercuri agenția de poliție europeană Europol, care a coordonat acțiunea.

Opt țări au fost implicate

Efortul global de a întrerupe acest malware a fost realizat în comun de către opt țări, inclusiv Statele Unite, Regatul Unit, Canada, Germania și Olanda. Rețeaua era formată din câteva sute de servere din întreaga lume, a spus Europol.

Europol a cerut utilizatorilor de internet să-și actualizeze instrumentele antivirus ale dispozitivului și să fie mai atenți pentru a evita să cadă pradă atacurilor malware.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel