Data actualizării:
Data publicării:

Cel mai "norocos" accident. Şoferul unui autoturism, salvat de şansă după ce un camion a derapat într-o curbă/ Video

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
magine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Stan)
magine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Stan)

Un accident "norocos" a fost dezbătut la DC Conducem. Imagini din trafic arată cum un TIR intră cu viteză prea mare într-o curbă şi acroşează un alt camion. Accidentul este însă unul "norocos", pentru că în spatele camionului lovit se afla un autoturism care, dacă ar fi fost lovit, ar fi fost probabil distrus în totalitate.

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a fost cel care a atras atenţia asupra acestui fapt, dar a menţionat şi alte accidente recente în care au fost implicate camioane, dar la care deznodâmântul a fost tragic. 

"Probabil că vorbim de un pilot de raliu frustrat, care voia să facă bani conducând camionul. Şi şi-a adus aminte că ar putea să meargă de-a latul, în derapaj, prin viraje", a spus Titi Aur într-o notă ironică. 

Revenind pe un ton serios, specialistul spune că autorul accidentului este "un şofer inconştient, care merge foarte tare cu camionul. Atât de tare încât i-a plecat vagonul în derapaj. Norocul este că a lovit un alt camion. Altfel, îl omora pe cel cu maşina albă. Ar fi plecat şi mai tare în derapaj şi practic l-ar fi omorât pe şoferul maşinii albe. Şoferul acestui autoturism a avut un mare noroc, că a avut un alt camion în faţă care a oprit derapajul camionului scăpat de sub control. Şi au fost astfel de situaţii, multe în trafic. Deci este acest mod inconştient de a merge cu camionul. 

Marţi, pe 22 octombrie, a fost acel accident pe A0, cu trei camioane, din care unul răsturnat, cu şoferul încarcerat şi decedat la faţa locului. Miercuri, 23 octombrie, 2 camioane la Râmnicu Vâlcea s-au lovit şi au luat foc. Avem accidente între şoferi profesionişti, iar aici ar trebui să fie zero numărul accidentelor. De ce se întâmplă? Nu pentru că şoferii sunt băuţi, nu pentru că nu au permis, nu pentru că nu au atestat? Nu au sistemul de pregătire, din punctul de vedere al conştientizării şi siguranţei. Ei trec printr-un sistem de pregătire în care învaţă să lege marfa, să îşi facă orele, tot ce cuprinde acel atestat. Din punctul meu de vedere, ar trebui ca de fiecare dată, în paralel cu acel atestat profesional, să se facă pregătire şi din punct de vedere al conducerii defensive, al conştientizării şoferilor. 

Când vom întâlni prima dată un camion care reduce viteza la intrarea în localitate pe Drum Naţional, abia atunci vom putea spune că începe să se schimbe ceva. Dar asta nu se va întâmpla, pentru că şoferii de camion îşi asumă riscuri maxime. Şi vedem astfel de accidente!". 

Puteţi vedea accidentul de la minutul 12:50:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel