Cel mai NEGRU scenariu despre creșterea pensiilor. Elena Cristian, patru variante
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Jurnalistul DC Business, Elena Cristian, a prezentat cele mai posibile patru scenarii cu privire la majorarea pensiilor. 

Elena Cristian, jurnalist DC Business, a fost invitată în direct la România TV, unde a vorbit despre scenariile posibile privind majorarea pensiilor din acest an. 

”Eu am spus încă de săptămâna trecută că nu va fi majorată pensia cu 40%. Înainte să spun care sunt scenariile, dacă intri pe site-ul Casei Naționale de Pensii, este o rubrică acolo: Evoluția Punctului de Pensie, iar acolo este anunțată această majorare și spune că din septembrie 2020 punctul de pensie va fi 1775 de lei. Deci pensionarii au dreptate să creadă că e o tăiere dacă vor primi 10% pentru că deja este o lege în vigoare și deja Casa de Pensii a și scris pe site că valoarea punctului de pensie ar trebui să fie 1775 de lei. 

Care sunt scenariile privind majorarea pensiilor 

În ceea ce privește scenariile, cel mai negru scenariu ar fi prorogarea întru totul a majorării pensiilor pentru anii ce vin. O variantă care acum este la egalitate cu o majorare de 10%, majorare a punctului de pensie în septembrie. Scenariul 1 ar fi 10% anul acesta cu 30% în martie 2021. Scenariul 2 este cu 0% anul acesta. Scenariul 3 ar fi 15% la 1 septembrie și 25% la 1 martie 2021 și scenariul 4 ar fi 20% acum și 20% anul viitor. Decizia cred că nu va fi luată la 1 iulie, ci abia la sfârșitul lunii iulie, chiar începutul lunii august. Până atunci nu cred că vom ști ce se va întâmpla cu pensiile”, a declarat Elena Cristian, jurnalist DC Business

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel