![Cel mai bun tort cu fistic al momentului, se prepară în 5 minute și este fabulos. Sursa foto: freepik.com Cel mai bun tort cu fistic al momentului, se prepară în 5 minute și este fabulos. Sursa foto: freepik.com](https://media.dcnews.ro/image/202301/w670/cel-mai-bun-tort-cu-fistic-al-momentului--se-prepara-in-5-minute-si-este-fabulos_68104300.jpg)
Deserturile de casă sunt întotdeauna o garanție a bunătății și simplității. Tortul cu fistic, preparat după această rețetă, îi va cuceri pe toți membrii familiei.
Desertul care are o aromă delicată poate fi servit la micul dejun sau ca și o gustare.
Ingredientele de care ai nevoie:
220 grame de făină,
120 grame de zahăr granulat;
50 grame de amidon de cartofi;
200 ml apă la temperatura camerei;
130 grame cremă tartinabilă cu fistic;
50 ml ulei de semințe;
2 ouă;
coaja de a o lămâie;
1 linguriță de extract de vanilie;
1 praf de sare;
1 plic praf de copt.
Pentru decor: fistic tocat.
Iată cum se prepară desertul cu fistic
Primul pas este să pornești cuptorul și să-l lași să se încălzească până la o temperatură de 180°C, setând modul static. În continuare, ia un bol și mixează ouăle cu zahărul până obții un amestec spumos.
Cea mai delicioasă salată cu ciuperci: o vei prepara în fiecare zi
Apoi adaugă apa și uleiul și amestecă. Urmează un praf de sare și coaja de lămâie rasă. La final se adaugă și extractul de vanilie și se amestecă energic.
În acest moment, trebuie să mai adaugi și crema cu fistic. Se mixează cu un tel electric. La sfârșit, adaugă făina, praful de copt și amidonul, amestecând cu grijă pentru a evita formarea cocoloașelor. Aluatul este gata. Ai nevoie de 5 minute ca să-l faci.
Acum nu-ți rămâne decât să torni aluatul într-o formă de copt, cu diametrul de aproximativ 24 cm, tapetată cu hârtie pergament.
Tava se dă în cuptor și aluatul se coace circa 30 de minute la o temperatură de 180°C. Este indicat să faci testul scobitorii pentru a înțelege dacă tortul este gata.
Plăcintă delicioasă cu mere: fără ouă, fără zahăr și fără unt. Ai nevoie doar de 5 ingrediente
La final, tortul se scoate din cuptor si se lăsă să se răcească. Înainte de servire se presară cu fistic tocat. Poftă bună!
Notă: Alternativ poți introduce fistic tocat în aluat. Nimeni nu va rezista celui mai bun tort cu fistic al momentului și trebuie să încerci neapărat această rețetă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video