Cel mai bun mod de a îndepărta petele de vin de pe covoare sau canapele. Ai grijă la câteva greșeli
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cel mai bun mod de a îndepărta petele de vin de pe covoare sau canapele. Ai grijă la câteva greșeli. Sursa foto: freepik.com
Cel mai bun mod de a îndepărta petele de vin de pe covoare sau canapele. Ai grijă la câteva greșeli. Sursa foto: freepik.com
Dacă din greșeală ai pătat covorul sau canapeaua cu vin roșu, nu intra în panică. Cu o metodă ușoară, petele vor dispărea imediat.

Pătarea canapelei sau a covorului cu vin roșu este un mic accident casnic, care se poate întâmpla oricui. Cum să acționezi ca să elimini imediat pata?

În acest caz, ceea ce contează este să fii prompt în luarea măsurilor de remediere, deoarece cu cât trece mai mult timp, cu atât va fi mai dificil să îndepărtezi pata, deoarece aceasta se va usca și se va lipi iremediabil de țesătura canapelei sau a covorului.

Ce se întâmplă când storci un pliculeț de ceai după înmuiere? Să nu faci asta niciodată

De obicei, vinul, ca orice alt lichid, se extinde în două direcții între fibrele țesăturii:

- spre exterior, creând o pată din ce în ce mai mare,

- în profunzime, afectând diferite straturi de fibre.

Răspândirea petelor, în jos sau în exterior, depinde de cât de absorbante sunt fibrele țesăturii noastre.

În acest sens, putem deja evidenția două comportamente care NU trebuie adoptate, atunci atunci când vrei să ștergi imediat pata de vin de pe covor sau canapea.

De cele mai multe ori, frecarea țesăturii ca extinde petele spre exterior, iar apăsarea pe pată, pentru a o tampona, va împinge vinul adânc în țesătură.

Trandafirii vor înflori abundent: o rețetă eficientă pentru un îngrășământ de primăvară

Cea mai bună metodă de a îndepărta petele de vin de pe canapea sau covor este să absorbi lichidul cu un material uscat, care atrage umezeala. Așadar, stropește imediat pata cu sare sau bicarbonat de sodiu. Alternativ, poți folosi și pudră de talc sau nisip pentru litiera pisicii.

În toate cazurile, acestea sunt materiale absorbante, care vor rezolva problema. Ai grijă să le lași să acționeze și să nu le freci, dacă nu vrem să strici țesătura.

După ce acoperi întreaga pată cu substanța aleasă (sarea rămâne cea mai bună opțiune), așteaptă aproximativ treizeci de minute.

De asemenea, în cazul covorului acoperă pata cu multă sare, fără să-ți faci griji că vei stricam țesătura, deoarece sarea este un produs uscat, care poate fi îndepărtat ușor.

Ghimbirul tratează acneea, tonifică, întinerește și hrănește pielea. Aflăm cum îl poți folosi

După 30 de minute, trebuie doar să îndepărtezi substanța absorbantă cu ajutorul unei perii sau al unui aspirator. Dacă vei acționa prompt, pata va dispărea rapid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel