Cel mai bun mic dejun pentru sănătate. Iată ce trebuie să consumi
Ce ar fi mai bine să mănânci dimineața, dacă vrei să fii sănătos și să ai o siluetă zveltă?
Nu începeți ziua cu produse care conțin carbohidrați procesați, susțin nutriționiștii. Cerealele gata preparate, care ne sunt impuse prin publicitate, nu sunt produse utile. Conțin o cantitate mare de carbohidrați simpli, care duc la creșterea în greutate.
De asemenea, nu este o idee bună să-ți începi ziua cu produse din carne procesată, precum salam, cârnați, pâine albă, susțin nutriționiștii. Consumul regulat de cârnați, salam și șuncă ar trebui limitat, deoarece provoacă dezvoltarea cancerului.
Lista alimentelor care îți scurtează viața. Culmea, le mănânci destul de des
Această "listă neagră" include și cerealele instant, adică produsele rafinate care au fost supuse procesării. În plus, sucurile și apa carbogazoasă trebuie evitate. Pâinea albă este, de asemenea, inutilă, de aceea este mai bine să o înlocuiți cu cereale. De asemenea, trebuie evitat grișul și cușcușul, deoarece aceste produse sunt, în esență, aceiași carbohidrați procesați.
Puteți găsi o alternativă la toate aceste produse nesănătoase,cum ar fi orezul brun sau bulgurul. Și în loc de un sandviș cu salam, puteți pregăti diferite feluri de mâncare din carne de pasăre sau pește la cuptor. Cel mai util mic dejun, conform nutriționiștilor, este o omletă cu legume.
Salvia are numeroase beneficii. Cum să o introduci în dietă dacă vrei să fii sănătos
În natură există multe plante medicinale, folosite în scopuri terapeutice. Aceste plante aduc zeci de beneficii sănătății.
Azi vom vorbi despre salvie. Această plantă este folosită, în bucătărie, ca și condiment. De fapt, salvia dă savoare preparatelor, mai ales dacă este pusă în legume. Numele său vine de la „a salva”. În vremuri străvechi se credea că această plantă ar putea de fapt vindeca unele boli.
Să vedem mai întâi care ar fi valorile sale nutriționale: 100 de grame de salvie are 315 calorii și următoarele valori:
10 grame de proteine;
60 grame de carbohidrați;
12 grame de grăsime;
40 grame de fibre alimentare;
11 mg de sodiu.
Dacă vrei să fii sănătos, iată ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat. Staturile nutriționiștilor
De asemenea, salvia este bogată în alte vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru organismul nostru.
Salvia și numeroasele sale beneficii și utilizări în bucătărie
O valoare care atrage atenția este, fără îndoială, cantitatea mare de fibre. Pentru cei care suferă de constipație sau alte tulburări intestinale, se recomandă consumul de fibre. Salvia conține 40 de grame de fibre, ceea ce este fascinant. Prin urmare, ar regla tranzitul intestinal.
Acesta nu este singurul efect benefic pe care îl are salvia. Această plantă este apreciată și pentru următoarele proprietăți:
- reduce balonarea;
- reduce contracțiile musculare involuntare;
- efect antiseptic;
- efect antiperspirant.
Pe lângă salvia clasică, pe care o folosim pentru ceaiurile din plante, există și ulei esențial. Acesta din urma ar fi folosit foarte în cosmetica, pentru piele, care devine mai tonifiată și mai strălucitoare.
Cum să o introduci în dietă
Salvie poate fi folosită în numeroase rețete. Cel mai clasic este o ceașcă bună de ceai fierbinte din salvie, băut înainte de culcare. Dar utilizările nu se opresc aici.
Când pregătești broccoli înăbușit, dacă adăugați câteva frunze de salvie, mâncarea va avea o aromă cu adevărat specială și deosebită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News