Cel mai bun mic dejun pentru oase sănătoase
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Oasele corpului nostru sunt cu adevărat fascinante. Știai că oasele tale sunt de fapt țesut viu care se regenerează constant? De fapt, conform doctorului Chad Deal, cu toții avem un schelet „nou” o dată la fiecare cinci până la zece ani!

Oasele din corpul nostru sunt destul de fascinante. Știai că oasele tale sunt de fapt țesut viu care se regenerează constant? De fapt, conform doctorului Chad Deal, cu toții avem un schelet „nou” o dată la fiecare cinci până la zece ani!

Deoarece oasele tale se schimbă mereu, este important să știi cum se modifică și ele odată cu vârsta. Începeți să pierdeți masa osoasă în mod natural în jurul vârstei de 65 de ani, iar de acolo aceasta continuă să scadă în timp. Deși nu puteți opri acest proces să se întâmple cu totul, există modalități în care îl puteți încetini oferindu-vă oaselor nutrienții de care au nevoie.

Una dintre modalitățile prin care poți face acest lucru este prin alimentele pe care le consumați! 

De exemplu, Trista Best, de la Balance One Supplements, una dintre cele mai bune idei de mic dejun pe care le puteți mânca pentru a vă ajuta oasele îmbătrânite este un parfait cu iaurt grecesc.

„Un castron de iaurt grecesc acoperit cu cereale integrale (ovăz) și nuci va oferi corpului calciu, aminoacizi și magneziu”, spune Best. 

„Acest mic dejun vă va menține sătui pe tot parcursul dimineții și vă reține din a mânca în exces și din a vă crește glucoza cu alimente bogate în zahăr.”

Unul dintre principalii nutrienți necesari pentru a vă menține oasele sănătoase pe măsură ce înaintați în vârstă este calciul, care se găsește în produsele lactate (inclusiv iaurt), legumele cu frunze verzi, migdalele, soia, precum și în sucul de portocale.

„Oasele sunt făcute din multe minerale, calciul fiind unul dintre cele mai importante, deoarece oasele sunt unice prin faptul că stochează calciu”, spune Best. „Dacă organismul ajunge la deficit în cazul acestui mineral, îl elimină din oase, ceea ce face ca acestea să devină fragile și casante”.

Te poți răsfăța cu niște iaurt cu conținut scăzut de zahăr dimineața, cum ar fi iaurtul grecesc, care te poate ajuta să obții o cantitate mare de calciu pentru a-ți începe ziua.

Adăugarea unor nuci, alune sau cereale integrale la iaurtul tău grecesc dimineața poate fi modalitatea perfectă de a-ți începe ziua și de a avea grijă de sănătatea oaselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel