România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 14 aug, 05:00
Cel mai bătrân aligator în captivitate, sărbătorit la vârsta de 83 de ani
Aligator - Foto cu caracter ilustrativ
Un aligator care a supraviețuit bombardamentelor, a fost mutat și a trecut prin diferite schimbări a ajuns la vârsta de 83 de ani. Este cel mai bătrân aligator în captivitate din lume. 

Muja a supravieţuit bombardamentelor, a fost mutat în altă ţară, însă nu şi-a părăsit niciodată micul bazin de la sosirea la Grădina Zoologică din Belgrad în urmă cu 83 de ani: el rămâne până astăzi cel mai bătrân aligator în captivitate din lume, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Grădina zoologică nu cunoaşte exact vârsta aligatorului, însă o campanie publicitară a marcat în această săptămână sosirea sa la Belgrad în 1937, provenind de la o grădină zoologică din Germania.

"Este un domn bătrân şi îi respectăm vârsta", a declarat zâmbind Jozef Edvedj, medicul veterinar al grădinii zoologice.

Este oficial, cel mai bătrân Muja a devenit oficial cel mai bătrân aligator din lume după moartea, în luna mai, a celebrului Saturn la grădina zoologică din Moscova, născut în 1936.

Potrivit presei de la acea vreme, Muja avea doi ani la sosirea sa, în 1937. Însă angajaţii grădinii zoologice estimează că reptila are peste 90 de ani.

Fără să părăsească vreodată domeniul său, o piscină de 12 metri lungime şi şapte lăţime, Muja a supravieţuit bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care au devastat grădina zoologică, ucigând majoritatea animalelor şi şase angajaţi.

Aligatorul a ajuns la Belgrad pe când oraşul era capitala Iugoslaviei. El a supravieţuit perioadei socialiste, apoi dezmembrării fostei Iugoslavii care s-a încheiat în 1999 cu noi bombardamente, de data aceasta lansate de NATO.

Are o stare bună de sănătate Muja este încă "într-o stare bună de sănătate pentru vârsta lui", a afirmat medicul veterinar. Singura dată când veterinarii s-au temut pentru viaţa lui a fost în 2012, atunci când o cangrenă i-a determinat să-i amputeze laba de la piciorul drept.

"Operaţia a fost foarte complicată, însă a avut succes, şi-a revenit şi s-a adaptat", a mai spus Edvedj.

Fiind un animal cu sânge rece acest lucru îi încetineşte metabolismul, prelungindu-i viaţa, a afirmat Edvedj. "Sper să-l putem sărbători la împlinirea a o sută de ani, cred că poate trăi cu uşurinţă încă 15 sau 20 de ani", a adăugat medicul veterinar.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro