Cei doi polițiști care au omorât un bărbat prin sufocare, ARESTAȚI. Imaginile care au îngrozit opinia publică
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Youtube
Foto: Youtube
A venit decizia în dosarul Pitești.

Cei doi agenți de Poliție, implicați în dosarul Pitești, au fost arestați preventiv. Decizia aparține unei instanțe și a fost contestată de avocații polițiștilor. Ei sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Polițiștii care au imobilizat în mod violent un bărbat, iar ulterior acesta a decedat, au fost arestați preventiv. Decizia a fost luată luni de o instanță din București, la solicitarea procurorilor. Avocații polițiștilor au contestat măsura și așteaptă decizia Curții de Apel Pitești.

Un bărbat de 63 de ani, din Pitești, a murit după ce a fost scos de polițiști dintr-un local cuprins de un incendiu. Oamenii legii l-ar fi bruscat pe acesta când l-au scos din local, iar bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat. Legiștii au stabilit că bărbatul a avut o moarte violentă, cauzată de asfixia mecanică.

"S-a schimbat încadrarea"

Procurorul care instrumentează cazul bărbatului din Pitești decedat în timp ce era imobilizat de polițiști a anunțat duminică faptul că s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

„S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul, duminică, citează Mediafax.

Ancheta va continua, a mai anunțat procurorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel