Cei care nu stau la adresa din buletin, SANCȚIONAȚI. Măsura care vizează inclusiv persoanele care stau în gazdă sau CHIRIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Cei care nu stau la adresa din buletin ar putea fi sancţionaţi. Cum e posibil.

Un proiect de lege pus în dezbatere de Ministerul de Interne prevede ca cetăţenii care locuiesc la altă adresă decât cea trecută în buletin să fie sancţionaţi.

De asemenea, în proiect se arată că la aceeaşi adresă nu vor mai putea locui mai mult de zece persoane care nu sunt înrudite.

Scopul noilor măsuri care ar putea intra în vigoare este acela de a avea o acurateţe a datelor din Registrul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor.

Totul vine pentru că multe persoane locuiesc în altă parte, şi nu la adresa de domiciliu pe care o au scrisă pe cărţile de identitate. 

S-ar putea impune anularea actului de identitate

Dacă proiectul va fi aprobat, noua lege ar impune anularea actului de identitiate, iar controale vor fi făcute de către cei de la Poliţie.

Dacă se constată că persoana nu locuieşte la adresa pe care o are în buletin, actul de identitate va fi anulat şi vor trebui să meargă pentru a-şi procura unul nou.

De asemenea, situaţia va deveni mai complicată şi pentru persoanele care stau în gazdă sau chirie. Nu va mai fi suficientă declaraţia gazdei, ci vor fi necesare mai multe date pe respectiva cerere a solicitantului. Se va aproba adresa doar după un control al poliţiştilor, citează observatornews.ro

Nici nu vor putea fi multe persoane la aceeaşi adresă. Limita va fi de zece, şi doar dacă există o relaţie de rudenie între aceste persoane.

Există cazuri unde sunt trecute şi 1.000 de persoane la aceeaşi adresă.

Rămâne de văzut dacă noile măsuri vor fi adoptate.

Vezi și: Cum a aflat o femeie că este MOARTĂ, dintr-o "notificare de plată" a Primăriei: Nu se poate așa ceva, chiar sunt iresponsabili

Vezi și: Romanița Iovan, revoltă, la 8 ani de la tragedia din Apuseni: Nu a fost accident! "Nu înțeleg cum, într-un avion plin de medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute"

Vezi și: Doza booster, obligatorie pentru eliberarea certificatului verde. Ciuhodaru: Simple decizii politice. Lanţul de transmitere nu este întrerupt

Vezi și: Certificatele de vaccinare care EXPIRĂ la 1 februarie, dacă nu ai făcut doza booster. Alexandru Rafila, ANUNȚ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel