CEDO. Decizie în cazul judecătoarei Camelia Bogdan
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 20 oct 2020, 11:37
WhatsApp
Judecătoarea Camelia Bogdan
Judecătoarea Camelia Bogdan
CEDO a decis că excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan a fost  ilegală.

CEDO i-a dat, marți,  câștig de cauză judecătoarei Camelia Bogdan, potrivit unei deciziei publicate pe site-ul instituției. 

În cazul Cameliei Bogdan, CEDO a decis că s-a  încălcat dreptul magistratului la apărare, când CSM și Inspecția Judiciară au decis excluderea acesteia din magistratură.

Camelia Bogdan a fost sancţionată disciplinar cu excluderea din magistratură, printr-o hotărâre a Secţiei pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii la date de 8 februarie 2017, pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii. Totodată, s-a dispus şi suspendarea judecătoarei din profesie, până la rămânerea definitivă a acestei sancţiuni.

În cererea adresată CEDO, Camelia Bogdan a invocat încălcări ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului (art. 6 şi art. 8 din Convenţie)

De asemenea, statul român trebuie să-i plătească Cameliei Bogdan suma de 8.000 de euro, față de 100.000 de euro cât ceruse aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?