Ceață densă pe drumuri din județele Neamț și Botoșani
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ceaţă pe mai multe artere rutiere din ţară (Infotrafic) / Foto: Pexels.com
Ceaţă pe mai multe artere rutiere din ţară (Infotrafic) / Foto: Pexels.com
Avertizare pentru şoferi. 

Se circulă cu dificultate, duminică, pe DN 2, între localitățile Săbăoani și Hanu Ancuței, din județul Neamț, din cauza vizibilității reduse sub 200 de metri. În zonă este ceață densă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că duminică după-amiază este semnalată ceață pe DN 2, între localitățile Săbăoani și Hanu Ancuței, județul Neamț, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.

De asemenea, este semnalată ceață pe mai multe drumuri din județul Botoșani, vizibilitatea fiind scăzută sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, unde, în funcție de condițiile locale, se poate forma polei.

Polițiștii rutieri recomandă șoferilor să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Aceștia atrag atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Citeşte şi: Bătăi în trafic. Titi Aur: Dacă nu te poţi controla, să ţi se anuleze permisul

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, cere anularea permisului de conducere în cazul şoferilor care se bat în trafic. 

"Din păcate, asistăm din ce în ce mai des la tot felul de faze incredibile, eu aș spune că dacă n-au reușit să se omoare în accidente de circulație, au început să se omoare cu pumnii. Probabil că au această frustrare, ca n-au reușit să se omoare unii pe alții, invocând de fiecare dată: nu avem autostrăzi, e prea aglomerat, cineva e vinovat, guvernul, oricine, și noi trebuie să ne omorâm unii pe alții și dacă nu reușim, cum spuneam, în accidente de circulație, hai să ne batem cu pumnii, poate cu cuțitele, pistoalele...

Arată gradul de civilizație, dar ce e mai grav e faptul că cei care au ajuns să facă astfel de scene, să se bată efectiv, sunt cei care conduc mașini. Și mașina vreau să amintesc că este o armă. În cazul în care nu o folosești cum trebuie sau în cazul în care o folosești intenționat, pentru a te răzbuna, pentru a face rău, mașina este o armă. Acum câțiva ani, în Franța, a fost un mare atentat făcut cu o mașină, când au murit foarte mulți oameni. Mașinile sunt foarte periculoase și cred că nu ar trebui date pe mâna unor astfel de oameni. Adică, faci așa ceva, să ți se anuleze permisul de conducere, pe motivul că nu te poți controla și dacă nu te poți controla ca să nu te iei la bătaie și să scoți ochii unul la altul, aproape sigur nu te vei controla nici când ești la volan și poți să omori pe alții complet nevinovați - pe tine, pe familia ta și pe alții.

Eu aș face propunerea ca în astfel de cazuri să se umble și la permis: anularea permisului. Mai vii o dată la examen peste doi ani, pentru că, încă o dată spun, dacă nu te poți controla, nu ai ce să cauți la volan", a declarat Titi Aur, citat de Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel