Ceasurile de aur stradale din Bucureşti, plătite anticipat, în mod ilegal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ceas
ceas

Curtea de Conturi a constatat că cele 10 ceasurile de aur stradale din Bucureşti au fost plătite anticipat, în mod ilegal. Administraţia Lacuri Parcuri Bucureşti a plătit,   printr-un proces verbal de custodie fictiv, 2.976.718 lei pentru achiziția și punerea în funcțiune a ceasurilor stradale, placate cu aur de 24 de carate, care nu erau recepționate și nu erau puse în operă la data plățiii.

Tot prinr-un proces verbal de custodie fictiv, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituţie suobodonată Primăriei Capitalei, a plătit, în 2009, 728.990 lei pentru achiziția unor ambarcațiuni nautice care nu erau recepționate la data plăţii.

În acelaşi raport se arată că APLAB a decontat servicii de dezinsecții, deratizare şi depozitare de 1.584.574 lei, fără ca documentele justificative să îndeplinească toate condiţiile privind identificarea suprafeţelor şi cantităţile serviciilor prestate. ALPAB a mai cheltuit, constată Curtea de Conturi, 569.675 de lei pentru semănarea de gazon în timpul iernii în Parcul Herăstrău, Parcul Tineretului şi la Ştrandul Dâmboviţa.

Curtea de Conturi a mai constatat că tot ALPAB a cheltuit ilegal 1.288.069 lei "cu încălcarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 67/2006, pentru lucrări executate la Clubul Francez - lucrări care trebuiau suportate de S.C. Twins Cafe S.R.L, în calitate de locatar al Clubului Francez -, şi fără a avea aprobată sursa de finanțare cu această destinaţie."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel