Data publicării:

Ceapa verde te scapă de anumite probleme ale tenului

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Karolina Grabowska
Foto Ilustrativ/Pexels Karolina Grabowska

Datorită conţinutului bogat de vitamina C, vitamina B9, potasiu şi calciu, ceapa verde are un efect benefic asupra organismului. Aşadar, atunci când nu o folosiţi la mâncare, o puteţi utiliza pentru diverse leacuri şi chiar procedee de înfrumuseţare.

Iată, deci, cum poţi folosi gustoasa ceapă verde pentru a avea un ten mai frumos şi pentru a scăpa de acnee:

Pentru demachiere - o dată pe săptămână se poate face o curăţare a tenului cu o soluţie  cu ceapă care are efect purificator. Se prepară, aşadar, o soluţie din şase linguri de suc de ceapă şi o linguriţă de suc de lămâie.

În acest preparat se înmoaie un tampon de vată cu care se şterge de mai multe ori, succesiv, pielea. Pielea va rămâne mai curată, iar efectele se vor vedea imediat!

Pentru tenul acneic - se prepară o mască din trei linguriţe de suc de ceapă, o linguriţă de suc de lămâie, un gălbenuş de ou şi o linguriţă de miere lichidă. Se amestecă bine până se omogenizează, apoi se aplică pe faţă.

Se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se spală cu apă. Acest tratament purifică tenul, înlătură excesul de sebum, distruge bacteriile şi previne formarea coşurilor.

Masca de față cu ceapă

Masca cu ceapă este recomandată pentru orice tip de piele, iar cea mai puternică acțiune a sa este cea de întinerire. Sucul de ceapă elimină ridurile, petele pigmentare, iritațiile, acneea, roșeața.

Pentru a prepara masca, ceapa se coace în rolă sau se fierbe ușor, se folosește sucul sau se omogenizează ceapa pentru a obține o pastă. Poate fi utilizată și ceapa crudă, însă nu pentru tenul predispus la iritație. Masca cu ceapă se aplică de 1-2 ori pe săptămână, timp de 2 luni. Există mai multe rețete de mască cu ceapă.

Masca cu fulgi de ovăz și ceapă pentru acnee

O jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz înmuiați în apă fierbinte se amestecă cu 1 ceapă omogenizată. Compoziția se aplică într-un strat gros, uniform pe piele și se lasă să acționeze 15 minute.

Mască de față din ceapă coaptă

Hidratează și îmbunătățește textura tenului. Se coace o ceapă de mărime medie la cuptor, timp de 10 minute, după care se omogenizează și se adaugă 1 linguriță de miere. Se lasă să acționeze 15 minute după care se clătește cu

Mască pentru întinerirea tenului

Se fierbe 1 ceapă în coajă, apoi se face o pastă de ceapă și se adaugă 1-2 linguri de iaurt. Masca se aplică pe față, se lasă să acționeze 10-15 minute. Se clătește cu apă caldă.

Sursa articol: unica.md

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel