Ceaiurile care te ajută să slăbești și să elimini toxinele din organism. Le găsești în orice plafar!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Pou)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Pou)
Dacă ești în căutarea unor ceaiuri care te pot ajuta în procesul tău de slăbire și de eliminare a toxinelor din organism, ai ajuns unde trebuie. Avem patru recomandări.

Ceaiul de păpădie

Toate părţile din această plantă: frunzele, rădăcinile, tulpina ajuta la eliminarea toxinelor din organism, la intensificarea tranzitului intestinal şi la creşterea tonusului. Această plantă te ajută să elimini surplusul de apă din organism şi substanţele reziduale din organism, scrie laboratorulnaturii.ro.  Acest ceai conţine şi întreaga gamă de vitamine B.

Ceaiul verde

Studiile arată că acest ceai, combinat cu exerciţii fizice, ajută foarte mult dacă vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen. Ceaiul verde consumat cu 30 de minute înainte de ora mesei te va ajuta să mănânci mai puţin, să te saturi mai repede, dar îţi va oferi şi energia de care ai nevoie.

Acest ceai îţi detoxifică organismul și te ajută să slăbeşti.

Ceaiul de anghinare

Ceaiul de anghinare te ajută să îţi protejezi şi să regenerezi celulele hepatice, dar şi să îndepărtezi tot ce este toxic din ficat. De asemenea, această băutură are şi efecte cardioprotectoare. 

Dacă vei consuma ceaiul de anghinare regulat, dar nu în cantităţi foarte mari, acesta te va ajuta să îţi cureţi organismul de toxine, dar şi să slăbeşti. Deoarece are efect laxativ, ceaiul de anghinare îţi detoxifica organismul.

Nu este recomandat să foloseşti ceaiul de anghinare dacă eşti însărcinată, dacă alăptezi, dacă eşti alergic la anghinare sau dacă suferi de litiaza biliară sau de obstructive biliara.

Prepară o infuzie folosind o cană de apă clocotită (200 de ml de apă) şi o lingură rasă de plantă de anghinare. Lasă preparatul aşa timp de un sfert de oră, la temperatura camerei. Poţi să bei aproximativ două sau trei căni de astfel de ceai pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. 

Ceaiul de sunătoare

Dacă alegi să consumi ceai de sunătoare, trebuie să ştii că acesta stimulează enzimele din ficat. Astfel, vei elimina din organism toate toxinele şi toate substanţele nocive.  La o cană de apă clocotită (200 de ml) vei pune o linguriţă de flori uscate sau de frunze de sunătoare. Lasă infuzia timp de 15 minute, apoi o poţi consuma. Bea ceaiul aşa cum este sau foloseşte mierea de albine pentru a îl îndulci, nu înainte că ceaiul să se răcească. 

Nu trebuie să consumi în cantităţi foarte mari niciunul dintre ceaiurile menţionate mai sus. De asemenea, nu uita să consulţi medicul înainte de a le consuma dacă eşti însărcinată. 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel