Data publicării:
Ceaiurile banale care te scapă de durerile de spate
Dacă ai dureri de spate, poți încerca aceste ceaiuri care sunt un real ajutor. Iată lista pe care trebuie să o ai în casă.
Muşeţelul
Muşeţelul este folosit încă din vremuri antice pentru tratarea durerilor de spate. Fă un ceai de muşeţel, pe care îl torni fierbinte pe o compresă curată. Aşază compresa în locurile dureroase şi las-o să acţioneze câteva minute. Dacă durerea este în zona lombară, aşază compresa şi leagă un şal în jurul corpului, pentru a fi sigur că o poţi menţine mai mult timp. Dacă durerea este localizată în zona omoplaţilor, înfășoară în jurul bustului o folie de plastic care să ţină compresă pe locul afectat, potrivit ele.ro.
Salcia
Frunzele de salcie conţin o substanţă numită salicina, care are efect antiinflamator, analgezic şi antinevralgic. Dacă te confrunţi cu dureri de spate în zona vertebrelor, poți consuma ceai de salcie. Acesta îţi va calma durerile şi îţi va conferi o stare de bine.
Vezi și: Sucul care dizolvă pietrele de la rinichi. Toată lumea îl bea!
Ceaiurile care îți curăță vasele de sânge. Le are oricine în casă
Arnica
Suferi de sciatică? Atunci poţi încerca să ameliorezi durerile de spate cu un unguent pe care îl prepari din arnică. Unguentul se prepară din untură de porc şi flori de arnică. După ce topeşti untura, adaugi florile şi laşi amestecul pe foc pentru alte câteva minute. Apoi, strecori untura şi o depozitezi în borcănele.
Urzica
Trebuie să-ţi faci o tinctură din urzică proaspătă. Aşază într-un borcan frunze curate de urzică şi toarnă pe deasupra alcool alimentar, până ce frunzele sunt acoperite total. Închide borcanul, aşază-l într-un loc cald şi foloseşte tinctura abia după 14 zile.
Vezi și: Ceaiurile care te scapă rapid de balonare. Trebuie să le ai în casă
Ceaiuri pentru răceală și gripă. Remedii naturale eficiente
Rozmarinul
Studiile arată că aceasta iarbă aromatică conţine ingrediente active care combat inflamarea ţesuturilor. Ceaiul de rozmarin se bea de 3 ori pe zi pentru a scăpa de durerile de spate, însă dacă această băutură nu este pe placul tău, o poţi folosi pe comprese pe care apoi le aplici în locurile dureroase.
Ghimbirul
Ghimbirul reduce inflamaţiile şi are efect calmant. Dacă ai dureri de spate, prepară un ceai concentrat din ghimbir, înmoaie o compresă şi aplic-o în locurile dureroase.
Vezi și: Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate
Ceaiurile care curăță colonul. Remedii naturale pe care le găsești în plafar
BONUS: Plantele care vindecă rapid rănile
Frunze de pătlagină
Frunzele se zdrobesc uşor şi se pun direct pe rană pentru a opri hemoragiile şi a cicatriza rapid tăietura. Poţi folosi planta sub formă de tinctură sau de pulbere, pentru răni produse prin tăietură sau zgârietură, potrivit clickpentrufemei.ro. În cazul rănilor purulente, foloseşte o infuzie obţinută astfel: 20 g frunze uscate şi mărunţite la o cană cu apă clocotită, lăsate 10-15 minute. Fă spălături locale de mai multe ori pe zi.
Suc de aloe vera
Sucul de aloe vera conţine vitamine şi de antioxidanţi. Se foloseşte proaspăt. Poate fi aplicat direct pe piele, ca un unguent. Sucul e bun împotriva arsurilor şi regenerează tegumentele.
Cataplasme cu coada calului
Pentru rănile care se vindecă greu, pe fistule (ulceraţii adânci în ţesut) foloseşte Coada calului în spălături şi băi cu infuzie concentrată. Apoi, aplică cataplasme cu planta opărită, învelită în pânză şi aplicată pe leziune.
Pulbere de coada şoricelului
Pulberea de coada șoricelului este un hemostatic natural şi se aplică pe tăieturi şi zgârieturi, după spălarea şi dezinfectarea prealabilă. Poţi presăra pe locul dureros puţină pulbere de plantă. Cu infuzia de flori (maximum trei linguri la o cană) poţi face băi sau poți aplica niște comprese.
Sunătoare
Uleiul de sunătoare este unul din cele mai bune leacuri pentru rănile pielii, potrivit lataifas.ro. Se poate prepara în casă din flori proaspete. Acestea se pun într-o sticlă sau într-un borcan și se acoperă cu ulei de măsline, sau ulei de in dacă se va folosi pentru arsuri. Se lasă la macerat 3 săptămâni într-un loc călduros. Este gata când a dobândit o nuanță roșiatică. Uleiul se strecoară și se aplică pe piele. Poate fi folosit în răni deschise, julituri, sângerări, opăriri și arsuri.
Crețișoară
Această plantă nu vindecă rănile, ci susține organismul și inima atunci când o persoană are de-a face cu o rană purulentă, cu un abces sau o rană ulceroasă însoțită de febră. Se face o infuzie dintr-o linguriță de crețișoară și 1 cană cu apă clocotită. Se recomandă câte 2-3 ceaiuri pe zi, consumate cu înghițituri mici.
Tătăneasă
Tătăneasa poate vindeca orice fel de rană, externă sau internă. Se recomandă tinctura de tătăneasă preparată din rădăcinile plantei. Acestea se curăță cu o perie și se toacă mărunt. Se introduc într-o sticlă sau într-un borcan și se acoperă cu rachiu de cereale de 40 de grade. Se lasă la macerat 14 zile, apoi alcoolul se strecoară. Se înmoaie o pânză în tinctură și se aplică pe rana unsă în prealabil cu cremă de gălbenele sau ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News