Ceaiuri pentru eliminarea apei din organism. Remedii naturale pentru a scăpa de excesul de lichid
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ceaiuri pentru eliminarea apei din organism. Remedii naturale pentru a scăpa de excesul de lichid  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ceaiuri pentru eliminarea apei din organism. Remedii naturale pentru a scăpa de excesul de lichid / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Pentru a scăpa de excesul de lichid bea ceaiuri pentru eliminarea apei din organism. Aceste ceaiuri se mai numesc și diuretice. Plantele din care este compus ceaiul diuretic asigură curățarea intestinelor. Remediul naturist are un efect destul de puternic, provocând chiar și dependență.

Cele mai eficiente ceaiuri diuretice includ plante precum urechea ursului, coada calului de câmp, păpădie, brusture și altele. Este bine să le administrezi cu prudență, fără a depăși doza recomandată de specialist. Acestea pot elimina multe microelemente utile organismului uman. Ceaiurile diuretice sunt folosite pentru bolile de inimă și tensiune mărită. De asemenea, pentru pietrele la rinichi și afecțiuni ale vezicii urinare.

Ceaiuri pentru eliminarea apei din organism: Leacuri bătrânești pentru excreția sărurilor

Ceaiurile stimulează excreția de apă și săruri din organism. Ceaiurile se pot bea sau efectua spălături. Acestea reușesc să prevină formarea edemului, favorizând eliminarea acestora. În tratamentul bolilor de rinichi și a infecțiilor urinare, pe lângă tratamentul medicamentos cu antibiotice sunt recomandate și remediile populare.

Un ceai diuretic din plante ajută la combaterea umflăturilor din zona inghinală. Însă acestea trebuie utilizate corect urmând recomandările medicilor și respectând o rutină zilnică. După consumarea ceaiurilor prezența acidului uric este redus semnificativ. De asemenea, starea generală a întregului organism se îmbunătățește.

Este recomandat să bei un ceai diuretic după amiaza la fel ca și în cazurile unor afecțiuni pulmonare. Atunci, organismul lucrează pentru a elimina tot excesul, inclusiv lichidele. În cazurile în care este necesară o utilizare îndelungată, compoziția ceaiului trebuie schimbat. Astfel, ierburile trebuie schimbate o dată la una sau la două luni. De asemenea, este imperativ să faci o pauză în perioada de administrare pentru a nu crea dependență de aceste. Consumat în cantități excesive ceaiul își pierde din eficiență.

Foarte comode sunt ceaiurile deretice ambalate în pungi de filtru sau în piramide. Astfel, fiecare doză este calculată de către un specialist. Astfel, dacă este administrată o doză corectă riscul de a elimina potasiul din organism împreună cu excesul de apă se reduce semnificativ.

Alte metode de a elimina apa din organism: Cauzele acumulării lichidului în corp

Atunci când cântarul îți arată câteva kilograme în plus există posibilitatea că ai rețineri de lichide în organism. Cu siguranță, ceaiurile sunt extrem de benefice pentru a scăpa de acest disconfort, însă există și alte metode pentru a-ți ridica tonusul.

Dacă observi că fața și corpul ți se umflă destul de frecvent trebuie să consulți un medic. În primul rând, trebuie verificată inima și rinichii pentru a identifica posibilele patologii. În plus, la femei, edemul depinde de ciclul menstrual. Înainte de apariția zilelor critice, organismul acumulează lichid. Acest lucru este complet normal și, după câteva zile, umflarea dispare de la sine, iar kilogramele revin.

O altă cauză comună a edemului este malnutriția. Unele băuturi și grupuri de alimente pot reține lichidele în organism. În mod paradoxal, cel mai bun mod de a scăpa de edem este de a oferi organismului suficientă apă. Astfel, hidratarea corespunzătoare te poate scăpa rapid de disconfort. Este bine să bei zilnic doi litri și jumătate de apă. Când organismului nu-i va mai lipsi apa, acesta nu va mai reține lichide.

O altă modalitate de a elimina rapid apa din organism este reducerea conținutului de sare din preparate. Este important să reții că nu este vorba doar despre sarea pe care o adăugăm în salate sau mâncăruri preparate din carne de porc. Multe alimente preparate, chiar și deserturile, conțin o cantitate semnificativă de sare.

Cele mai rapide soluții pentru a scăpa de disconfort: Baia cu sare și sauna

Pe lângă faptul că baia cu sare ajută la relaxarea corpului și ameliorarea durerilor de cap, aceasta stimulează eliminarea excesului de apă din organism. Pentru efect cât mai vizibil, este indicat ca aproximativ cu două ore înainte de a face baie să nu mănânci sau să bei.

Baia trebuie umplută cu apă fierbinte, aproximativ la o temperatură nu mai mare de 38 de grade. La aceasta trebuie adăugat jumătate de kilogram de sare și 200 de grame de sifon. Puți face o astfel de baie timp de aproximativ 10 minute. Este indicat să nu mâncați sau să beți timp de o oră. De obicei, după o astfel de baie, organismul pierde mai mult de jumătate de litru de lichid.

Un alt mod eficient de a scăpa de excesul de lichid este sauna. În timpul saunei, organismul pierde o cantitate semnificativă de lichid prin pori. Nu uitați să beți ceai de plante între tratamente pentru a rămâne hidratat. Și dacă te antrenezi într-o sală de sport înainte de saună, atunci efectul va fi mult mai vizibil.

Cu siguranță ceaiurile pentru eliminarea apei din organism sunt foarte benefice. Îndeosebi cele din mentă, melisă sau chimen. Îmbinate cu alte remedii naturiste, acestea au un efect mult mai rapid. De asemenea, un regim alimentar în care nelipsite sunt legumele și fructele uscate te vor ajuta să elimini rapid lichidele din organism, potrivit BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel