Ceaiul pe care regele Charles al III-lea îl bea zilnic la micul dejun. Beneficii majore pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: The Royal Family, Facebook
Foto: The Royal Family, Facebook
Regele Charles al III-lea bea zilnic un ceai care ajută la protejarea inimii, la creşterea longevităţii şi la reducerea riscului de cancer. 

Potrivit nutriţionistului Signe Svanfeldt, ceaiul pe care îl consumă regele "creşte sănătatea inimii şi reduce tensiunea cardiacă". Este vorba despre Darjeeling, un ceai negru. În plus, acesta bea şi un pahar de suc de fructe la micul dejun. 

"Ceaiul Darjeeling are multe beneficii, având în vedere conţinutul antioxidant şi plin de vitamine. Printre efecte se numără reducerea presiunii sangvine, reducerea inflaţiilor şi creşterea sănătăţii cardiace", explică Signe, conform Mirror

Ceaiul Darjeeling este bogat în quercetină, compus chimic cu efecte dovedite în reducerea riscului de arteroscleroză, una dintre cauzele principale ale infarctului sau atacurilor cerebrale. 

În plus, compuşii polifenolici din acest ceai previn dezvoltarea cancerelor, mai arată sursa citată. 

"Cercetăriloe arată că dietele bogate în mâncăruri care conţin polifenoli ar putea oferi protecţie împotriva bolilor cardiace, bolilor neurodegenerative, cancer şi diabet. Dacă vorbim de boli cardiovasculare, polifenolii asigură protecţie prin îmbunătăţirea funcţiilor inimii şi a vaselor de sânge, creşte nivelul de colesterol bun, HDL, scade nivelul colesterolului LDL şi îmbunătăţeşte activitatea anti-inflamatorie din organism", a explicat şi dr. Susan Rodder, cardiolog. 

Regele Charles al III-lea știe că domnia sa va fi una scurtă. Expert regal: Cineva îi va lua locul

Regele Charles al III-lea știe că domnia sa va fi mult mai scurtă decât cea a Reginei Elisabeta a II-a, dar își va îndeplini datoria de a se asigura că tronul este acolo pentru generațiile viitoare, a declarat un expert regal pentru Insider.

La 73 de ani, Charles este cea mai în vârstă persoană care a devenit Rege în istoria Marii Britanii. Avea doar 3 ani când regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, ​​în 1952, făcându-l moștenitorul ei pe parcursul domniei sale de 70 de ani. Dar, având în vedere vârsta lui, Marlene Koenig, un istoric regal, a spus că noul Rege este foarte conștient de cât timp i-ar fi putut rămâne pentru a fi monarh.

Regele Charles al III-lea, un îngrijitor pentru următoarea generație

"Știe că timpul lui este mai scurt. Dar el va face tot ce poate", a spus Koenig, comparând domnia lui Charles cu cea a mamei sale.

"El este și știe că este un îngrijitor pentru următoarea generație", a adăugat Koenig, făcând referire la Prințul William, fiul său cel mai mare, și la Prințul George, nepotul său cel mai mare. William, în vârstă de 40 de ani, și George, în vârstă de 9 ani, sunt amândoi pe primul și, respectiv, pe al doilea în rândul succesiunii la tron.

Că trebuie să facă tot posibilul în anii pe care i-a mai rămas este ceva despre care Charles este conștient, confirmând acest lucru și în primul său discurs ca Rege, atunci când a promis să susțină principiile constituționale "în timpul rămas pe care mi-l acordă Dumnezeu".

"Cineva îi va înlocui"

Potrivit Dr. Bob Morris, un asociat onorific de cercetare la Unitatea de Constituție a UCL, toți monarhii acționează ca substituenți pentru moștenitorii lor, într-o oarecare măsură.

"Cineva îi va înlocui. Nu este nimic mai sigur decât atât", a spus el. 

Acestea fiind spuse, Morris a spus că, dat fiind faptul că Charles nu este un rege tânăr, timpul care i-a mai rămas ar putea fi util pentru William și soției sa, Kate Middleton. "Ar ajuta să-i pregătim pentru preluarea tronului", a spus Morris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel