Ceaiul care creşte imunitatea și curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Se găsește la plafar. Are o cantitate foarte mare de vitamina C
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre un ceai care pare să ne aducă multe benefcii consumându-l.

"Există un ceai foarte bun - se numește Rooibos. Este din Africa de Sud, dar se găsește și la noi la plafar. El este foarte bun pentru tot ce înseamnă diluarea sângelui și desfundarea vaselor sanguine, curățarea venelor. Se prepară ca un ceai negru. Ceaiul rooibos are o culoare roz, gust bun şi îl putem îmbunătăți, îi putem adăuga un pic de lapte sau miere sau zahăr.  Se beau cel mult două căni pe zi, cam o perioadă de trei luni de zile.

El curăță vasele de sânge și îmbunătățește bine circulația periferică, adică nu există riscul de a se ridica tensiunea. Ceaiul rooibos se găseşte la plafar, sub formă de niște frunzulițe roșii și crește imunitatea foarte bine. În plus, are o cantitate foarte mare de vitamina C", a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunde de la Antena 3, scrie click.ro.

Dacă urmați un anumit tratament, consultați medicul înainte de a consuma acest ceai!

Beneficiile ceaiului Rooibos

Antiinflamator, cu efecte antioxidante. Ceaiul Rooibos este un bun antioxidant, protejează celulele de radicalii liberi și reduce inflamația, iar acest lucru se datorează quercitinei, care este prezentă și în acest ceai. Quercitina a fost folosită de-a lungul timpului în tratamentul bolilor de inimă, a arterosclerozei, colesterolului mărit, în circulația sanguină, diabet, cataractă, ulcer, astm și infecții virale. 

Contribuie la sănatatea inimii. Așa cum am specificat ai sus, ceaiul Rooibos este benefic pentru sănătatea inimii. Pe lângă quercitină, acest ceai mai conține chrysoeril, un flavonoid care ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația. De asemenea, arată studiile, ceaiul Rooibos ajută la reglarea hormonilor secretați de glanda suprarenală. 

Ajută la prevenția diabetului. Direct legat de beneficiile acestui ceai asupra inimii, are efect și în privința controlului glicemiei, deci al diabetului. Testat pentru diabet, ceaiul Rooibos a arătat ”potențial terapeutic semnificativ, atât pentru prevenția diabetului, cât și pentru efectele sale asupra bolii deja în desfășurare”, potrivit unei cercetări publicate în The Journal of Traditional and Complementary Medicine din Korrea.

Îmbunătățește digestia. Obiceiul de a consuma ceai Rooibos ajută la menținerea unei digestii optime, mai ales în cazul celor care suferă de dureri abdominale sau diaree. Rooibos conține compuși care acționează ca nutrienți anti-spastici, prevenind astfel apariția durerilor și a diareei.  

Oase sănătoase. Ceaiul Rooibis conține o serie de minerale care contribuie la menținerea sănătoasă a oaselor, inclusiv magneziu, calciu și fluor. Citește mai departe pe dcmedical.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel