Ceai de tei și ceai de sunătoare, atenție la efecte adverse
Două ceaiuri foarte cunoscute - ceaiul de tei și ceaiul de sunătoare - pot avea efecte adverse dacă sunt consumate în mod excesiv sau fără recomandarea unui specialist în remedii naturiste.
Plantele ne pot susține organismul, dar pot face și rău dacă nu sunt luate la recomandarea unui medic. De exemplu, banalul ceai de sunătoare poate provoca dureri de cap dacă este băut prea mult timp, iar ghimbirul nu este indicat femeilor care au chisturi sau fibroame.
De asemenea, știm cu toţii că ceaiul de tei ne relaxează şi ne ajută să dormim mai bine. Medicii atrag însă atenţia că băut mai mult de 3-4 săptămâni provoacă insomnia.
O altă plantă medicinală populară în România este mușețelul. Ajută digestia, calmează iritațiile, este recomandat în infecțiile respiratorii, dar în același timp interacționează cu medicamentele anticoagulante. De aceea, pacienții care iau medicamente care fluidizează sângele trebuie să evite ceaiul de mușețel.
De aceea, este important să nu luați produse naturale după ureche, ci doar după ce ați fost la un medic, potrivit antena3.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News