Cea mai veche rasă de vaci din Europa. Un exemplar se vinde cu prețul de 1000 de euro
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cea mai veche rasă de vaci din Europa. Un exemplar se vinde cu prețul de 1000 de euro  /  Sursă foto: Pixbay
Cea mai veche rasă de vaci din Europa. Un exemplar se vinde cu prețul de 1000 de euro / Sursă foto: Pixbay
Vaca cenușie maghiară este cea mai veche rasă din Europa și este apreciată de gurmanzi pentru carnea de o calitate unică, asemănătoare cu cea de cerbi și căprioare  sălbatice.  

Despre aceasta informează  bloggerul-travel  din Transcarpatia, fondatorul comunității „Călătorește”, Viktor Stynych, menționează agenția Ukrinform.

„Potrivit legendei, ungurii au adus vaci cenușii în câmpiile dunărene în timpul migrării în secolul al IX-lea. Aceasta este rasa lor nomadă istorică, considerată cea mai veche rasă de vaci din Europa. În plus, vacile gri  maghiare se numesc „Hungarikums”, adică un produs unic al Ungariei. Ungurii sunt cei care susțin fermierii transcarpatici cu granturi, pentru a crește turme de vaci rare în această regiune”, a spus Viktor Stynych.

„Vacile cenușii maghiare erau pe cale de dispariție în anii 1970, când mai erau doar 30 de capete. De atunci, Ungaria susține pe deplin fermieri care încep să crească  bovinele cenușii  maghiare. Astfel, mai mulți proprietari din Transcarpatia au început să se ocupe de creșterea acestei rase”, spune Stynych, potrivit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel