Cea mai veche pictură rupestră a unui cangur, veche de 17.000 de ani, descoperită în Australia / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cea mai veche pictură rupestră a unui cangur, veche de 17.000 de ani, descoperită în Australia / Foto cu caracter ilustrativ:  Pixbay
Cea mai veche pictură rupestră a unui cangur, veche de 17.000 de ani, descoperită în Australia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay
Cea mai veche pictură rupestră a unui cangur din Australia a fost datată și are aproximativ 17.000 de ani vechime.

În Australia, pictura rupestră este cunoscută sub numele de artă pe piatră aborigenă, cea mai veche formă de artă indigenă australiană. Se estimează că există peste 100.000 de site-uri de artă pe piatră în Australia care oferă o arhivă unică și bogată de artă indigenă, potrivit Artyfactory.

Recent, oamenii de știință din Australia au anunțat că cea mai veche pictură rupestră de pe continent este o reprezentare a cangurului. USA Today raportează că se crede că pictura datează acum 17.000 de ani, fiind cea mai veche pictură descoperită în Australia.

„Aceasta este o descoperire semnificativă, deoarece, prin aceste estimări inițiale, putem înțelege ceva din lumea în care au trăit acești artiști antici”, a declarat Damien Finch de la Universitatea din Melbourne, autorul principal al studiului.

Pictura în mărime naturală a unui cangur indică faptul că cel mai vechi stil de pictură în stâncă s-a concentrat pe animale precum arta rupestră găsită în Indonezia și Europa. Rezultatele complete ale studiului au fost publicate în Nature Human Behavior pe 22 februarie 2021, informează ScienceTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel