Cea mai ușoară modalitate de a curăța frunzele plantelor de cameră de praf
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 30 sep 2022, 17:45
WhatsApp
Cea mai ușoară modalitate de a curăța frunzele plantelor de cameră de praf. Sursa - Pexels
Cea mai ușoară modalitate de a curăța frunzele plantelor de cameră de praf. Sursa - Pexels
Florile de cameră ne încântă cu frumusețea lor și ne parfumează casele. 

Dar este suficient doar să uzi plantele de cameră. Pe frunzele lor se acumulează mult praf, care trebuie șters. Frunzele curate ajută plantele să respire și să facă fotosinteză.

Dar ștergerea prafului de pe fiecare frunză a plantelor este un proces lung și plictisitor. Mai mult decât atât, praful de pe frunze se elimină greu doar cu o cârpă.

Planta minune pe care trebui să o ai în casă: are zeci de beneficii și te salvează mereu

Însă cu acest truc simplu, poți curăța frunzele plantelor din casă în câteva secunde. Nimic mai simplu: trebuie să le faci duș. 

Pune plantele în cadă și spală-le cu apă călduță, cu dușul. Asigură-te că toate ghivecele sunt bine drenate. Dacă vreuna dintre plantele crește în recipiente din care apa nu se poate scurge, va trebui să-i ștergi frunzele manual cu o cârpă umedă.   

Dacă ai mai multe plante de cameră decât spațiul din baie, împarte procesul în două sesiuni separate.

Trei plante parfumate, ideale pentru balcoane și grădini umbrite

Plantele tale vor avea frunzele curate și vor fi complet udate. Nu uita să repeți procedura o dată pe lună!

BONUS. Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta

Te-ai întors din vacanțaă și descoperi că plantele tale sunt uscate și au nevoie de îngrijire?  Află cele mai eficiente remedii cu care poți salva plantele uscate.

Dacă nu știi cum să le faci să înflorească din nou, iată câțiva pași simpli și remedii naturale, care te vor ajuta să le redai plantelor  la strălucirea de odinioară.

Primul lucru este să studiezi plantele. Pot părea moarte, dar dacă te uiți mai atent, s-ar putea să nu fie chiar așa. Dacă vezi chiar și un mic semn de verde de-a lungul tulpinii, înseamnă că există posibilitatea să o readuci la viață.

Eliminați pentru totdeauna buruienile din grădină. Iată o soluție ciudată, dar eficientă

Apoi, ar trebui să verifici și rădăcinile. Fiind sistemul de sprijin, ele oferă o mulțime de informații despre starea generală de sănătate a plantei. Rădăcinile sănătoase ar trebui să fie cărnoase și să fie de culoare albă până la maro deschis.

Dacă există semne de viață, următorul pas este să înțelegi ce a mers prost și cum poți ajuta planta. Verifică dacă are nevoie de apă. 

Un alt lucru care trebuie verificat este solul. Dacă planta are nevoie de apă, veți găsi pământul uscat, frunzele vor începe să se usuce și vor cădea. Pământul va va crăpa și se va desprinde de pe marginile ghiveciului. 

Dacă o plantă are nevoie urgentă de apă, o modalitate rapidă de a o revigora este să o înmoi  pentru câteva ore în apă. După aceea, nu uita să o uzi constant și, cel mai important, asigură-te că apa ajunge până la rădăcini.

Trei plante de cameră îți aduc succes și bogăție. Dacă le îngrijești cu dragoste, te transformă în milionar

Elimină frunzele moarte. Plantele care sunt pe moarte vor avea probabil frunze uscate, de care trebuie să scapi.  

Atenție la iluminare. Iluminatul este un factor important în sănătatea plantelor. Prin urmare, după ce te-ai întors din vacanță, este important să muți planta înapoi zona luminoasă a casei. De fapt, dacă știi ce preferă planta (soare sau umbră), trebuie să o plasezi într-o zonă mai potrivită pentru creșterea ei.

Oferă-i nutrienți suplimentari. Este important să-i oferi plantei hrana potrivită. O plantă subnutrită va avea tulpini slabe și frunze decolorate, așa că veți avea nevoie de compost sau îngrășământ pentru a o revigora.

Folosește-o ca și compost. Dacă ai încercat totul și planta nu a făcut niciun progres, în loc să o arunci la gunoi, pune-o într-un coș de compost. Rămășițele pot fi transformate într-un sol bogat în nutrienți, care va acționa ca un îngrășământ natural. Planta  moartă poate să ofere o nouă viață și să contribuie la sănătatea viitoarelor plante. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?