Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ. Sursa - Pexels
Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ. Sursa - Pexels
Vă puteți bucura de ceapă verde tot anul, dacă urmezi acești pași simpli.    

Ceapa verde este nelipsită dn salate. Și pentru a putea adăuga mereu ceapă verde în mâncare, vă sugerăm să cultivați ceapă verde acasă în acest mod simplu, dar foarte eficient. Cel mai important este că nu veți avea nevoie de pământ.

Tartă bestială cu trei umpluturi: ai nevoie de patru lipii, nuci, mac și stafide. Succesul va fi garantat 

Pentru a pregăti ceapa pentru încolțire, tăiați vârful cu aproximativ 0,5 cm și curățați bulbii. Așezați un prosop din pânză, pliat de mai multe ori, într-un lighean. Umeziți prosopul din abundență cu apă. Întindeți ceapa pregătită pe acest prosop umed.

Chiftele din carne de pui cu ciuperci și cașcaval. Surprinde-ți oaspeții cu rețeta dezvăluită de bucătarii francezi 

În doar 4 zile, rădăcină va începe să se dezvolte și vor apărea primele codițe verzi. Asigurați-vă că prosopul este întotdeauna ud și, în aproximativ 2 săptămâni, veți avea parte de o recoltă bogată de ceapă verde.

 

Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta

 

Ceapa murată poate fi adăugată în salate, sandvișuri, burgeri. De asemenea, poate fi servită alături de o friptură și, pur și simplu, ca o gustare.

Ceapa roșie se murează perfect și arată foarte elegant pe masă. Vă oferim cea mai rapidă și mai ușoară rețetă de ceapă roșie marinată. 

 

Ingrediente:

o ceapă, 

jumătate de pahar de apă, 

un sfert de pahar de oțet,

1 linguriță de sare, 

1 lingură de zahăr (puteți folosi miere sau sirop de arțar).

 

Prepararea 

 

Adăugați apa, oțetul, sarea și zahărul într-o cratiță; și puneți-o pe foc mediu până când zahărul se dizolvă.

Omletă delicioasă cu turmeric: secretul unui preparat fraged și pufos

Tăiați ceapa fâșii subțiri și turnați deasupra marinata preparată. Ceapa se lasă 20-30 de minute în marinată, la temperatura camerei. Ceapa este gata de a fi servită. O puteți păstra la frigider până la o săptămână. Poftă bună!

 

BONUS. Vinete murate, gata în 30 de minute: o rețetă ușoară, pe care și o gospodină fără experiență o poate pregăti

 

 

Vă prezentăm o rețetă simplă de vinete murate, care sunt incredibil de gustoase și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav. 

Sunt atât de bune, încât este greu să le reziști și vei mânca tot borcanul dintr-o dată.

 

Ingrediente: 

 

vinete mici - 5 bucăți,

ardei bulgăresc - 3 bucăți,

ceapă de mărime medie - 3 bucăți,

oțet - 125 ml

ulei vegetal - 60 ml

apă pentru saramură  - 500 ml

usturoi - 8 căței,

sare - 1 lingură,

pătrunjel verde - după gust.

 

Procedura de preparare 

 

Se spală vinetele și se fierb 5 minute. După ce se răcesc, vinetele se taie rondele de aproximativ 1,5 cm grosime. Tăiați mărunt pătrunjelul.

Ceapa se taie rondele, iar usturoiul se pisează. Tăiați ardeii în jumătate, îndepărtați-le cotorul semințele și tăiați-i în jumătăți de inele.

Tartă ușoară de lămâie: fără făină și fără unt. Se topește în gură și poate fi mâncată și de cei care sunt la dietă

Preparați acum saramură: apa se combină cu uleiul, oțetul și sarea într-o cratiță. Compoziția se fierbe, apoi se răcește. Pe fundul borcanului sau al recipientului, în care se vor marina vinetele, se pun feliile de ardei gras, apoi rondelele de ceapă și vinetele. Se adaugă usturoiul și se presară peste vinete pătrunjelul.

Chifteluțe crocante de ton: un aperitiv spectaculos și delicios, apreciat de toată lumea

Repetați straturile până când terminați toate ingredientele. Umpleți, apoi, recipientul cu saramură și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel