Cea mai mare viteză înregistrată de radar anul acesta. Şoferul a rămas fără permis pentru patru luni
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 04 sep 2022, 15:28
WhatsApp
Facebook Poliţia Romana
Facebook Poliţia Romana
Un şofer a fost prins rulând cu aproape 300 km/h pe o şosea unde limita era setată la 100 km/h. Este cea mai mare viteză înregistrată de radar în 2022. 

"281 km/h, pe un sector de drum limitat la 100 km/h - cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar anul acesta - „premiul”: 120 de zile fără permis, cu dovadă fără drept de circulație și 2.900 de lei amendă.

Mulțumim colegilor care acționează pe Autostrada A1, care îi opresc pe cei ce ne pun în pericol pe toți!", a scris Poliţia Română pe Facebook. 

La jumătatea lunii august, un şofer a fost prins cu 204 km/h 

"Poate mașina pe care o conduceți nu are limitări, dar noi, spre deosebire de aceste mașinării, gândim și ne putem impune limite de siguranță…limite legale!

Poți să te gândești la viața ta? Poate la viața celui pe lângă care treci cu o asemenea viteză?

Zilnic vă putem expune astfel de cazuri, important este să știm dacă vă mobilizează astfel de comportamente.

Banii pentru amendă se fac, timpul suspendării exercitării dreptului de a conduce trece, dar cu noi ce facem?

În cazul unui impact la asemenea viteză ce este de făcut? Mai bagi o fisă pentru o nouă #viață?

Gândește înainte de a apăsa pedala de accelerație!

Mulțumim cu această ocazie colegilor de la Brigada Autostrăzi, pentru că nu tolerează astfel de „comportamente” neadecvate!", a scris Poliţia Română pe Facebook.

Titi Aur: Nu poţi să mergi cu 50 km/h în România. Aproape imposibil să fii corect

"Când ești în Germania, în Ungaria, toată lumea conduce corect sau aproximativ corect, abaterile fiind foarte mici și în orice caz nu din astea exagerate, cu flashuri, cu depășiri de coloană, cu viteză de 150 km/h unde ai 70 de km/h. Atunci, dacă tu faci altfel, ești oaia neagră, ești cel care nu te încadrezi, ești vizibil și toată lumea te va observa, inclusiv poliția, dar și ceilalți, vei fi cel care este anormal.

Când vii în România în schimb, dacă vrei să circuli normal, nu reușești. De ce? Pentru că dacă mergi cu o viteză de 50 de km/h, în orice localitate vei avea cu siguranță pe unul în spate, și de obicei e TIR-ul, care te împinge și te claxonează, și îți dă flashuri, că el e grăbit și că trebuie să își facă kilometrii, nu se poate așa ceva, ești impertinent dacă mergi cu 50 de km/h.

Autostrada, o adevărată aventură. Șoferi prea lenți vs șoferi vitezomani

În România dacă mergi pe autostradă este aproape imposibil să mergi corect și vă spun asta din propria mea experiență. Eu încerc să fiu cât mai aproape de corectitudine, fără a spune că sunt sfânt, dar încerc să fiu cât mai corect atunci când merg cu mașina. Și dacă merg cu mașina pe autostradă cu 130 km/h, este imposibil, pentru că pe banda unu, în afară de camioane, care au dreptul și obligația în același timp să meargă cu 90 km/h, mai sunt mulți alții care merg chiar mai încet de 90 km/. Adică se urcă, merg pe autostradă, dar merg cu 70 km/h pe banda unu, ceea ce înseamnă că dacă sunt într-o perioadă relativ aglomerată, dacă vreau să merg pe banda unu, nu pot pentru că merg alții foarte încet, dacă trec pe banda doi, vin toți nebunii care vor ei să meargă cu 150-180 km/h, că au mașini bengoase și că sunt importanți, și că ei nu își permit să meargă cu 130 km/h în spatele unui fraier, adică eu.

Atunci eu, încercând să merg corect, pe banda unu trebuie să tot frânez că îi am pe cei foarte lenți, pe banda doi nu mă lasă cei care vor să meargă cu viteză și devine un stres mersul pe autostradă. Dacă am învăța cu toții să ne respectăm și dacă am învăța cu toții că pe autostradă putem merge cu 120-130 km/h în regulă, că de asta avem autostradă, și dacă ar învăța și cei care merg prea încet că în principiu nu te urci pe autostradă ca să mergi cu 70 km/h și dacă ar învăța și cei care sunt atât de importanți că ei trebuie să meargă repede, s-ar schimba ceva. În străinătate merg corect, iar în România majoritatea merg necorect și atunci, fără să vrei, te împinge valul să mergi și tu incorect.", a declarat Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?