Cea mai mare strângere de fonduri din 2024, după candidatura vicepreședintei Kamala Harris
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Vicepreședintele Kamala Harris va fi candidata Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă, după retragerea lui Joe Biden.

Democrații au anunțat cea mai mare strângere de fonduri din 2024 pe o singură zi pentru alegerile prezindențiale din acest an, după ce președintele Joe Biden s-a retras din cursă și a făcut cunoscut faptul că o sprijină pe vicepreședinta Kamala Harris, notează AFP, scrie Agerpes.

”La orele 21.00 (n.r. luni, 01.00 GMT), simpatizanții de bază au strâns 46,7 milioane de dolari (42,8 milioane de euro) prin intermediul ActBlue, după lansarea candidaturii vicepreședintei Kamala Harris. Aceasta este cea mai mare strângere de fonduri în decurs de o zi din ciclul 2024”, a indicat pe rețeaua socială X grupul ActBlue.

FOTO: captură Facebook @ActBlue

Citește și: Chirieac: Glonțul care l-a ratat pe Trump l-a nimerit pe Biden / Analiza retragerii fără precedent din cursa pentru prezidențiale

Duminică, președintele democrat Joe Biden a anunțat, într-un mesaj publicat pe o rețea socială, că renunță la cursa pentru al doilea mandat, subliniind că își va duce mandatul la bun sfârșit, dar și că o va sprijini pe Kamala Harris.

”Am decis să nu accept nominalizarea și să-mi concentrez toată energia asupra îndatoririlor mele ca președinte pentru restul mandatului meu.

Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o.

Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul deplin și susținerea pentru ca Kamala să fie nominalizată ca reprezentantă a partidului nostru în acest an. Democrați - este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Hai să facem asta”, a transmis Joe Biden pe platforma X.

Citește și: Șir de reacții în SUA după retragerea lui Biden. Trump: Harris, mai ușor de învins

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel