Cea mai mare gaură la buget vine de la Mișa (PSD) care se ține de scaunul funcției. Nu vrea să plece, deși Ciucă i-a cerut demisia
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
În ciuda solicitării de demisie adresate de către premierul Nicolae Ciucă, Ionuț Mișa rămâne în funcția de șef al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF.

Funcția de șef al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili a fost obținută de Ionuț Mișa în urma unui concurs, acesta fiind un funcționar public și nu un demnitar. Astfel, el poate renunța la această poziție doar prin demisie.

Premierul Ciucă a solicitat demisia șefului Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, Ionuț Mișa, precum și a șefilor de la Vamă și Fisc, din cauza unei discrepanțe semnificative în buget, cea mai mare fiind înregistrată la Direcția Mari Contribuabili și având valoarea de 8,45 miliarde de lei.

Adrian Câciu a efectuat o supraestimare a veniturilor și o subestimare a cheltuielilor, bazându-se pe cifre incorecte. Ca urmare, din cauza supraestimării veniturilor realizate de Adrian Câciu, ANAF a înregistrat o sumă colectată cu 8,9 miliarde de lei mai mică decât estimările Ministerului Finanțelor.

În același timp, din totalul sumei calculate, 8,5 miliarde de lei reprezintă suma necolectată de către Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, care este condusă de Ionuț Mișa, numit în această funcție de către PSD. Astfel, responsabilitatea pentru această sumă neîncasată revine tot unei persoane numite de PSD și care nu vrea să plece din funcție.

VEZI ȘI: Rotativa s-a amânat, PNL şi PSD îşi lansează săgeţi. Parlamentari liberali dau vina pe Adrian Câciu pentru demisia lui Heiuş de la ANAF. Budăi, luat şi el la ţintă - https://www.dcnews.ro/rotativa-s-a-amanat-pnl-si-psd-isi-lanseaza-sageti-parlamentari-liberali-dau-vina-pe-adrian-caciu-pentru-demisia-lui-heius-de-la-anaf-budai-luat-si-el-la-tinta_918170.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel