Cea mai mare amenințare pentru România. Răspunsul lui Dîncu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Vasile Dîncu / Foto: Captură video gov.ro
Vasile Dîncu / Foto: Captură video gov.ro
Care este acum cea mai mare amenințare pentru români - pandemia, războiul sau facturile uriașe la energie? Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a răspuns la această întrebare. 

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a fost întrebat, miercuri dimineață, "care este acum cea mai mare amenințare pentru români - pandemia, războiul sau facturile uriașe la energie". 

Dîncu a răspuns că "atunci când este vorba de lucruri de genul acesta, nu este simplu să evaluezi. Nu avem metode cantitative, să spunem, prin care am putea să evaluăm aceste lucruri."

"Fiecare dintre aceste zone are gradul ei de periculozitate. Pentru populație însă, în acest moment, cea mai mare amenințare, cred eu, sunt facturile la energie.", a adăugat ministrul Dîncu. 

VEZI ȘI: Facturile la energie și gaze naturale, măsuri în februarie și martie. Premierul Ciucă a anunțat PREȚUL maxim pe care-l vom plăti

Război Ucraina - Rusia, CSAT. Dîncu, anunț

Vasile Dîncu a făcut declarații de presă și despre ședința CSAT: "Vorbim de această zonă a situației și a amenințărilor posibile pentru România în acest conflict de la granița Ucrainei cu Federația Rusă. Cele mai importante concluzii, evident că le vom putea comunica, le va comunica și președintele, după ce se va termina CSAT-ul. Ceea ce pot să vă spun e că discuția se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al rezilienței generale a societății noastre și opiniei publice. Vom propune un set de măsuri, pentru că în această situație, chiar dacă nu se pune problema unei intervenții militare a NATO, indiferent de ceea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecințe în lanț asupra securității zonei și chiar și asupra întregii Europe. E vorba de lanțuri de aprovizionare cu energie, de sistemul bancar și alte lucruri. Dați-mi voie să putem fi specifici atunci când se termină CSAT-ul și atunci vom putea vorbi pe această temă." (Știrea, AICI.)

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru miercuri, începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, conform Administraţiei Prezidenţiale. Participanții vor discuta măsurile privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel