Cea mai ieftină mâncare. Dacă e preparată din următoarele ingrediente, e delicioasă
Ciorba de lobodă este un preparat ieftin, uşor de preparat, dar şi foarte sănătos.
Iată ce nota Radu Anton Roman despre acest fel de mâncare: Toată România, din martie până prin mai, lasă deoparte orice tradiţie şi experienţă rafinat-regională pentru a se îneca în ciorba de lobodă (sau ştevie, măcriş, urzici, păpădie, podbal, untişor) un fluviu naţional. Simbol al primăverii, aceste buruieni au fost înzestrate de credinţa populară, pe bună dreptate, cu puteri magice.
Ingrediente
1 kg lobodă
1 litru borş
200 ml iaurt
1 ou
1 ceapă
1 morcov
piper, sare (după gust)
leuştean
1 linguriţă hrean ras
1 căpăţână mică usturoi
Mod de preparare
Se spală bine loboda, se taie în tăieţei laţi. Se toacă ceapa, se rade pastă morcovul. Se pun toate la fiert cu piperul în 2 litri apă clocotită. După 30 de minute, se acreşte cu borş, se adaugă usturoi pastă, sare. Se bate oul cu iaurt, dar şi puţină zeamă de ciorbă. Se toacă leuşteanul. Se trage de pe foc, se drege cu iaurtul bătut şi hrean, se presară leuşteanul, notează adevarul.ro.
Condimentul pe care să îl pui în cafea ca să scapi de stările de neliniște
Ce ai spune de o cafea cu cardamom?
Cardamomul este un condiment cu un gust dulce și ușor picant, cu aromă de eucalipt, citrice. Adăugat în cafea, îi conferă un gust aparte și un miros fabulos. În trecut, cardamomul era utilizat nu doar pentru gustul său deosebit, ci și pentru a combate sau ameliora diverse probleme de sănătate. Datorită mineralelor, vitaminelor și uleiurilor esențiale conținute, cardamomul ar putea avea efect benefic asupra sistemului nervos, ameliorând afecțiuni precum anxietatea.
Cum se prepară cafeaua cu cardamom
Este important să reții că nu se folosește o cantitate mare de cardamom în cafea. În caz contrar, băutura va fi foarte amară. Dacă vrei să prepari acasă această combinație interesantă, zdrobește o singură boabă de cardamom într-o ceașcă de cafea. Ulterior, poți adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de cum ți se pare gustul. Și poți înlocui zahărul cu scorțișoara. Condimentele se pun în cafea abia după ce aceasta a stat la infuzat în apă fierbinte. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News