Data publicării:

Cea mai bună rețetă de VIN FIERT. Ingredientul SECRET: Te apără de răceală și îți oferă o explozie de arome

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
 Cea mai bună rețetă de VIN FIERT. Ingredientul SECRET: Te apără de răceală și îți oferă o explozie de arome / Foto: Doinița Manic
Cea mai bună rețetă de VIN FIERT. Ingredientul SECRET: Te apără de răceală și îți oferă o explozie de arome / Foto: Doinița Manic

Vezi în articol cum să faci cel mai bun vin fiert.

Alegeri prezidentiale 2024

E 1 decembrie, mare sărbătoare la români. Pe lângă faptul că este Ziua Națională a României, este și prima zi de iarnă. Pentru mine acest anotimp frumos este asociat cu vinul fiert și mandarinele. Dacă am aceste două lucruri în casă simt că perioada sărbătorilor este și mai aproape. Vinul fiert ne poate încălzi în serile friguroase și pe lângă faptul că este delicios, este și sănătos. Această băutură, dacă este preparată așa cum trebuie, ne poate apăra de răceală. Ar fi bine să renunțați la banalul condiment pentru vin fiert care se găsește pe piață și să încercați în acest an o rețetă cu adevărat specială. Sunt sigură că veți primi laude din partea tuturor membrilor familiei.

Ingrediente vin fiert

Pentru a face un vin fiert sănătos aveți nevoie de vin roșu curat, adică fără adaos de zahăr. Vinul curat este obținut doar din struguri, fără alte chestii adăugate în el. Nu prea îl găsiți în magazine. Îl puteți cumpăra fie de la cineva de la țară sau de la mănăstiri, am observat că la multe se vinde vin produs de călugări. Dacă ați făcut rost de un litru de vin, mai aveți nevoie de: coajă de mandarine sau portocale, un măr, o gutuie, două rulouri de scorțișoară ( Atenție! Rulouri, nu praf), cuișoare, un pic de nucșoară, piper negru praf, 4 linguri de zahăr.

Cum se prepară

Turnați într-o oală vinul, apoi adăugați toate ingredientele menționate mai sus, cu excepția zahărului. Merele și gutuile se taie felii. Coaja de mandarine se pune bucăți. Atunci când vinul a început să fiarbă, adăugați și zahărul. Dacă vi se pare că vinul este încă acru, puteți adăuga mai mult zahăr, după gust. Vinul nu se lasă să fiarbă mult. După ce ați pus și zahărul care s-a topit, luați oala de pe foc. Înainte de a-l bea, lăsați oala cu un capac deasupra aproximativ 10 minute pentru a se amesteca toate aromele. Vinul fiert se bea fierbinte. Acesta trebuie să fie un pic dulciu, dar și piperat, să simțiți din plin aroma piperului. Anume acest condiment face ca vinul fiert să fie benefic în cazul răcelilor. Fructele din vin se pot consuma, nu le aruncați pentru că sunt delicioase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel