Data actualizării:
Data publicării:

Cea mai bună reţetă de fasole cu cârnaţi de casă

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp

Iată cea mai bună reţetă de fasole cu cârnaţi de casă, care va atrage laudele tuturor celor aşezaţi la masă. 

Ingrediente pentru 2 porţii

2 cârnaţi de casă de preferat afumaţi

300 g fasole uscată sau o conservă de fasole de 400 g, fiartă gata

1 ceapă mare

3 căţei de usturoi

1 ardei gras

150 ml sos concentrat de roşii sau bulion

50 ml de ulei

1 linguriţă de cimbru uscat

1/2 linguriţă de boia de ardei dulce

1 frunză de dafin

Mod de preparare

Dacă nu folosiţi fasole din conservă, atunci boabele trebuiesc alese, spălate bine în mai multe ape şi dacă ştiţi că fasolea e mai veche, e bine să o lăsaţi la înmuiat timp de câteva ore înainte să o puneţi la fiert în apă cu un praf de sare.

Fasolea fiartă o scurgem şi o păstrăm deoparte cât ne ocupăm de cârnaţi şi de restul de legume. Prăjim cârnaţii în uleiul încins în prealabil, întorcându-i ca să se rumenească pe toate părţile. 

După ce cărnaţii s-au prăjit, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas în tigaie călim ceapa şi ardeiul gras. Când ceapa devine translucidă, adăugăm şi usturoiul tocat mărunt sau trecut prin presă.

Lăsăm usturoiul să se călească 1 minut cât să îsi dezvolte aroma, apoi adăugăm sosul de roşii şi boabele de fasole fiartă. Dacă sosul e mai gros sau dacă folosiţi bulion, adăugaţi tot acum cam 150 ml apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel