Cea mai bună oră pentru a face sport și a pierde în greutate
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels
Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels
Una dintre cele mai bune metode pentru a slăbi este să faci mișcare, dar nu avem întotdeauna timpul disponibil pentru a face acest lucru și poate ne întrebăm când este cel mai bun moment al zilei.

Un studiu publicat în Nature dezvăluie asocierea dintre sport și timp în ceea ce privește pierderea în greutate și componentele echilibrului energetic.

În acest studiu, adulții supraponderali și inactivi din punct de vedere fizic au finalizat un studiu controlat de 10 luni. Vorbim de un program de exerciții supravegheate. Dintre acești participanți, unii au făcut sport dimineața între orele 7:00 și 11:59. Alții au făcut mișcarea între orele 15:00 și 19:00.

După acest studiu care a durat 10 luni, a fost calculată pierderea totală în greutate a participanților. Și pierderea în greutate s-a dovedit a fi semnificativă în rândul celor care au făcut sport la primele ore ale dimineții decât oamenii care au făcut seara. Persoanele care au făcut exerciții fizice dimineața devreme au slăbit semnificativ mai mult. Cu alte cuvinte, acest studiu arată că dacă faci mișcare dimineața, poți pierde mai mult în greutate, conform 20minutos.es.

Cea mai bună metodă pentru a combate obezitatea este prevenţia , atât în rândul adulţilor cât şi în rândul copiilor

Cauza principală a obezităţii este un dezechilibru între caloriile consumate şi caloriile arse. La aceasta se adaugî stilul de viaţă dezechilibrat şi sedentar. De aceea, educarea populaţiei în legătură cu stilul de viaţă sănătos şi cu riscurile obezităţii este o preocupare continuă a medicilor. Ea se face atât în cabinet cât şi prin campanii de conştientizare.

De multe ori, lucruri aparent simple pot face diferenţa în stilul de viaţă. Pacienţii trebuie să înveţe câte sunt nevoie energetice ale organismului lor, ce înseamnă un stil de viaţă sănătos, cum arata farfuria ideală, importanta somnului.

La fel ca în cazul oricărei afecțiuni medicale, prevenirea obezităţii este mult mai uşoară decât tratarea sa. Alegerea alimentelor sănătoase este esențială în etapele de sugar și copil mici, deoarece formarea preferințelor culinare are loc timpuriu.

Pe lângă dieta echilibrată, specialiștii recomandă odihnă suficientă, limitarea timpului petrecut în fața ecranelor și practicarea regulată a activităților fizice (minim o oră zilnic).

Diagnosticul de obezitate este pus de către medic, în urma anamnezei și a unui examen fizic complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel