Cea mai bună investiție pe care poți s-o faci. Valentin Ionescu, președintele ISF: Nicio bancă nu oferă o dobândă la fel de bună. Recomand oricui / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Valentin Ionescu, președintele ISF, a fost prezent la conferința „Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital”, organiazată de DC News.

Acesta a zis că se numără printre investitorii care își doresc să cumpere titluri de stat.

„Putem asculta ce se întâmplă pe plan intern, dar nu trebuie uitat ce se întâmplă pe plan european. Pe plan global, România este parte a Uniunii Europene și parte a acestor circuite financiare și nu numai, iar după pandemie au apărut și alte crize. Suntem în fața unor crize care se produc simultan, care au dus la o volatilitate foarte mare la nivel global, european și, implicit, în România.”

„Investitorii au căutat active mai sigure, cum este și normal, s-au orientat către obligațiuni. Acum, mai nou, eu sunt unul dintre investitorii care își doresc să cumpere titluri de stat, emise de Ministerul de Finanțe. Nu vreau să fac reclamă, dar recomand oricui. 7,2% la un an și 7,8% la 3 ani este o dobândă foarte bună. Nicio bancă nu oferă o dobândă la fel de bună, la niciun tip de depozit.”

„Plecând de la ideea că investitorii caută active mai sigure, încercăm să găsim soluții. Foarte important este că aceste crize care s-au suprapus ne fac căutarea să fie foarte limitată, soluțiile sunt foarte limitate dacă vrei să te protejezi de toată volatilitatea dată de mai multe clase de active.”

„Când vorbim despre piața de capital trebuie să ne gândim și de implicarea în alte piețe financiare, cum ar fi cea a asigurărilor sau piața pensiilor private. În cazul pieței asigurărilor, aceasta poate fi afectată dacă obligațiunile pe care le avea un portofoliu sunt active care se iau în calcul o dată cu corecția de prețuri, iar indicatorii de solvabilitate pot suferi corecții.”, a precizat Valentin Ionescu, președintele ISF.

Proiect care ”zăcea” în Ministerul Finanțelor. Câciu: La final de an, să avem prima Bancă Națională de Dezvoltare

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a vorbit, joi, despre proiectul de act normativ ce reglementează condiţiile generale de înfiinţare şi funcţionare a băncilor naţionale de dezvoltare.

„Vorbeați despre Legea privind înființarea băncilor naționale de dezvoltare, o lege cadru. Este un act normativ pe care l-am găsit zăcând în Ministerul Finanțelor de cinci ani, patru ani, pentru că decidenții, de-a lungul timpului, nu s-au hotărât cum să se înființeze sau cum să fie creat cadrul acesta. Este un proiect de lege pe care l-am adoptat în regim de urgență în Guvern și am cerut Parlamentului ca acest proiect să fie dezbătut și adoptat cât mai repede posibil, astfel încât, pe final de an, să avem și primul act normativ de înființare a primei bănci naționale de dezvoltare”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței „Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Scopul creării băncilor naţionale de dezvoltare în România este abordarea directă a disfuncţionalităţilor pieţei financiare şi a decalajelor de finanţare, în baza unei analize independente ex-ante, în scopul atenuării şi reducerii lor prin desfăşurarea de activităţi de dezvoltare, în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene aplicabilă şi cu actul constitutiv al fiecărei bănci de dezvoltare. „Guvernul îşi asumă responsabilitatea de a asigura o infrastructură sustenabilă pentru România, indispensabilă pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi creşterii nivelului de trai”, preciza, în februarie, Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews, organizează, în data de 02.06.2022 conferința cu titlul „Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital".

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel