Cea mai bună dulceață pentru zilele reci: ajută sistemul imunitar și ține răceala departe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cea mai bună dulceață pentru zilele reci. Sursa: freepik.com
Cea mai bună dulceață pentru zilele reci. Sursa: freepik.com
Aflați care este cea mai bună duceață, care trebuie consumată iarna, deoarece ajută sistemul imunitar.

Toamnă, gospodinele au pregătite diferite gemuri și dulcețuri pentru sezonul rece. Odată cu zilele rece, a venit timpul să deschideți borcanele cu un medicamentul natural delicios și să vă reîncărcați organismul cu vitamine naturale.

Dar amintiți-vă că nu trebuie să mâncați în exces gem și dulceață, deoarece nivelul zahărului din sânge ar putea crește. Iată de utile sunt diferite tipuri de dulceață.

Consumă nuci caju: sunt benefice pentru sănătate și frumusețe

Dulceața de coacăze este considerata una dintre cele mai utile. Toată lumea cunoaște proprietățile vindecătoare ale acestui fruct de pădure. Coacăzele negre conțin o cantitate imensă de vitamina C și, de asemenea, sunt bogate în fitonicide, principalii inamici ai gripei.  

Dulceața din scoruș de munte (Sorbus aucuparia) este un mare ajutor în lupta împotriva stresului și a insomniei. Este foarte benefic pentru sistemul nervos. De asemenea, dulceața din scoruș de munte scade tensiunea arterială, calmează sistemul nervos și îmbunătățește performanțele.

Aceste trei surse de proteine nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic

Dulceața de prune conține o doză mare de vitamina P. Această dulceață întărește pereții vaselor de sânge și reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Dulceața de zmeură este indispensabilă în lupta cu răcelile, durerile în gât și cu febra mare. Când ai laringită, faringită și alte boli ale gâtului, este util să mănânci dulceață de zmeură, adăugată în apă fierbinte.  

Dulceața de conuri de brad este o adevărată bombă cu vitamine. Această dulceață este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene, fiind foarte utilă pentru inimă și vasele de sânge.

Vrei să slăbești? Adaugă prune uscate în dieta zilnică. Șapte motive pentru care trebuie să le consumi

Dulceața de trandafiri este foarte utilă pentru stomac, deoarece îmbunătățește digestia, reduce riscul de apariție a ulcerului și normalizează metabolismul. Această dulceață este neobișnuită și foarte gustoasă. Uleiurile esențiale din compoziția sa luptă împotriva bacteriilor și calmează sistemul nervos. O astfel de dulceață va reține mai multe vitamine dacă petalele de trandafir nu sunt fierte, ci pur și simplu puse în borcane cu zahăr.

Dulceața de cireșe este extrem de benefică pentru oase și articulații, întărește vasele de sânge și reduce presiunea. Cireșul este, de asemenea, bogat în vitamine și acizi, care sunt indispensabili pentru răceli.

Dulceața de mere este bogată în pectină, o substanță care este incredibil de bună pentru inimă. De asemenea, dulceața de mere elimină colesterolul și metalele grele din organism. Este cunoscut faptul că merele sunt bogate în fier și potasiu, de aceea această dulceață este bună și pentru inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel