Cea mai accesibilă destinaţie de călătorie în această vară, din punct de vedere al transportului în comun
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
O lună întreagă de transport nelimitat, pentru doar 9,50 dolari în Germania.

Guvernul german a aprobat astăzi crearea unui bilet lunar de 9 euro (9,50 dolari) pentru transportul în comun. Acesta va fi lansat în iunie, exact la timp pentru o călătorie de vară.

Cardul poate fi utilizat în întreaga ţară, în transportul local şi regional: trenuri, autobuze şi tramvaie, potrivit presei locale. Cu toate acestea, local înseamnă local, deci nu poate fi folosit pentru servicii de autobuz sau tren pe distanţe lungi.

Cu alte cuvinte, trenurile populare IC, EC şi ICE sunt exceptate, deşi puteţi combina o călătorie pe distanţe lungi cu transportul regional acoperit de card.

VEZI ȘI: Germania dezminte că ar fi promis Poloniei să-i înlocuiască tancurile trimise Ucrainei. Oficial german: Le-am spus da în principiu

VEZI ȘI: Germania vrea să repornească termocentralele pe cărbune și petrol dacă Rusia taie gazele naturale

Trenurile marcate RE sunt regionale şi, prin urmare, fac parte din pachet. Oferta va fi valabilă în lunile iunie, iulie şi august, ca parte a unui pachet guvernamental de reducere a consumului de energie, prin stimularea oamenilor să folosească transportul public pentru a se deplasa în această vară.

Guvernul a investit 2,5 miliarde de euro (2,6 miliarde de dolari) în acest proiect. Fiecare abonament va fi valabil pentru o lună calendaristică, astfel, dacă îl cumpăraţi pe 14, îl veţi putea folosi doar la sfârşitul lunii. Dar, deşi a fost conceput pentru localnici, turiştii pot cumpăra şi ei abonamentul, potrivit CNN.

VEZI ȘI: Ucraina acuză Germania că a blocat livrarea vehiculelor blindate. Reacția cancelariei lui Scholz

VEZI ȘI: Germania nu vrea să-şi trimită tancurile pe frontul din Ucraina

Compania naţională de căi ferate din Germania, Deutsche Bahn, a adăugat deja abonamentele pe site-ul său.

Acestea vor fi puse în vânzare pe 23 mai. Singura problemă: nu se poate face o rezervare de loc cu acest abonament, scrie Mediafax.

VEZI ȘI: Tornadă devastatoare în Germania. Sunt zeci de răniți și pagube materiale importante - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel