Data publicării:

Ce vitamine să iei pentru mahmureală. Dr. Radu Țincu: Participă ca și cofactor la metabolizare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ce vitamine să iei pentru mahmureală. Dr. Radu Țincu: Participă ca și cofactor la metabolizare / Foto: Pixabay, de bridgesward
Ce vitamine să iei pentru mahmureală. Dr. Radu Țincu: Participă ca și cofactor la metabolizare / Foto: Pixabay, de bridgesward

Află în articol ce vitamine ar trebui să iei atunci când consumi alcool.

Bolile hepatice cauzate de consumul de alcool includ ficatul gras, hepatita și ciroza. Medicul Radu Țincu a explicat la Antena 3 care sunt efectele consumului de alcool excesiv, dar și ce vitamine putem lua atunci când apare starea de mahmureală, scrie Ziarul de Iași.

"Alcoolul este metabolizat la nivel hepatic. Dacă vom consuma pe termen lung alcool este clar că funcția hepatică va fi afectată. Intoxicația acută alcoolică înseamnă o afectare directă majoră a sistemului nervos central cu pierderea autonomiei, a mobilității, a capacității de gândire, până la stare de comă", a explicat medicul Radu Țincu.

Ce vitamine să iei pentru mahmureală

Acesta a spus că metabolizarea alcoolului necesită foarte multă vitamina B1. Așadar, pentru a putea trece mai repede peste starea de mahmureală ne putem ajuta corpul cu un complex de vitamina B.

"Vorbim de vitamina B1. Dacă vom consuma o cantitate foarte mare de alcool, acest lucru va duce la dispariția vitaminei B1 din corp, pentru o perioadă. De aceea e bine, atunci când decidem să consumăm alcool să suplimentăm vitaminele din grupul B-urilor pentru că ele participă ca și cofactor la metabolizare", a mai spus doctorul.

Alte soluții pentru mahmureală

Totodată, există alte câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți reduce simptomele de mahmureală:

1. Rehidratează-te - mahmureala apare adesea datorită deshidratării, deci este important să bei multă apă sau băuturi electrolitice pentru a-ți rehidrata corpul.

2. Mănâncă alimente bogate în nutrienți - alimentele bogate în vitamine și minerale, cum ar fi ouăle, bananele și spanacul, pot ajuta la refacerea corpului și la combaterea simptomelor de mahmureală.

3. Odihnește-te - încearcă să dormi mai mult sau să te odihnești cât poți de mult pentru a-i permite corpului să se recupereze.

4. Încearcă să bei ceaiuri sau infuzii - ceaiurile și infuziile din plante cum ar fi menta sau ghimbirul pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap și a grețurilor.

5. Ia medicamente - medicamentele precum aspirina sau ibuprofenul pot ajuta la reducerea durerilor de cap și a durerilor musculare asociate cu mahmureala.

6. Încearcă să faci mișcare - mișcarea poate ajuta la eliberarea endorfinei, ceea ce poate ameliora simptomele de mahmureală și îți poate face corpul să se simtă mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel