Data publicării:

Ce va face Putin cu Serghei Surovikin, 'Generalul Armaghedon' al Rusiei, după ce l-a arestat la domiciliu

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Generalul rus Serghei Surovikin, despre care se spune că este un aliat al lui Evgheni Prigojin, a fost înlăturat din rolul său de lider în războiul Rusiei din Ucraina. Mai mult, acesta se află în arest la domiciliu, conform rapoartelor care circulă printre bloggerii și presa militară rusă, transmite Politico.

Blogul VChK-OGPU, care este considerat ca fiind apropiat de forțele de securitate ale Rusiei, a transmis că Surovikin se află acum "sub un fel de arest la domiciliu". Acesta nu poate părăsi apartamentul în care este ținut, însă i s-au permis vizitatori, inclusiv mai mulți dintre subordonații săi, scrie sursa citată.

Surovikin este cunoscut sub numele de "generalul Armaghedon" pentru strategiile sale militare agresive din Siria și Cecenia Siria, însă nu a mai fost văzut în public de la marșul lui Wagner asupra Moscovei din luna iunie, după ce s-au vehiculat informații conform cărora ar fi știut despre răzvrătirea planificată de Evgheni Prigojin.

"Nu există nicio anchetă oficială, însă  Serghei Surovikin a petrecut mult timp în limbo răspunzând la întrebări incomode", a transmis VChK-OGPU, menționând că generalul a fost sfătuit să rămână sub radar cu scopul de a fi "uitat". Citând o persoană care cunoaște contextul, blogul a zis că o decizie cu privire la soarta finală a lui Surovikin "trebuie luată de o singură persoană și, cu cât durează mai mult, cu atât mai mult această persoană se va răci" - referindu-se la președintele Vladimir Putin.

Raportul a apărut la doar câteva zile după ce Viktor Sobolev, un fost general-locotenent rus care acum este deputat în Duma de stat, a zis pentru News.ru faptul că Surovikin a fost înlăturat din rolul său de comandant al forțelor Kremlinului în Ucraina.

Mai mult, Sobolev a lăsat să se înțeleagă că Surovikin ar putea să revină, fiind la un moment dat util armatei, dacă se va considera că nu a comis încălcări grave. 

Kremlinul nu a făcut încă o declarație publică oficială despre la locul unde se află Surovikin și nu a indicat în rapoarte despre faptul că acesta ar fi știut despre revolta mercenarilor Wagner, făcând aluzie doar la "speculații, acuzații" atunci când a fost chestionat de jurnaliști cu privire la dispariția sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel